Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megfelelő a kislányom súlya?

Megfelelő a kislányom súlya?

Figyelt kérdés
Ma voltunk 2 hónapos oltáson.Egyúttal megmérettem a súlyát és hosszát is.2,5 hónapos a kislányom,6150 gramm és 58 cm.Elfelejtettem megkérdezni a védőnőt,hogy megfelelő e ez a súly.Bár gondolom szólt volna,ha nem...Csak anyatejet eszik.
2014. jan. 8. 14:35
 1/9 A kérdező kommentje:
Jah,még annyit,hogy 3300 grammal(3210 gr-mal jöttünk haza)és 51 cm-rel született.
2014. jan. 8. 14:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Tökéletes.
2014. jan. 8. 14:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Jó sok. Egy átlagos baba 6 hónapos korra duplázza meg a születési súlyát.
2014. jan. 8. 14:43
 4/9 anonim ***** válasza:
teljesen jó.Mindkét gyerekemhasonló súlyú volt ennyi idősen.A lányom 2860gr,a fiam 3420gr született
2014. jan. 8. 14:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Igazából még sok is.

Ugyanis valóban az átlagos súllyal született babáknak, fél éves korukra kell megduplázniuk a születési súlyukat. Nálatok ez már majdnem megvan és még csak 2 és fél hónapos.

Szóval nyugi, nem kell, hogy több legyen, teljesen jó a súlya.

2014. jan. 8. 15:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Mindenkinek!:)Megnyugodtam!
2014. jan. 8. 15:57
 7/9 anonim ***** válasza:
a 6 hónapos korra megduplázódó súlyt nálunk is mondta az orvos, hozzátéve, ha ez nem következik be akkor van inkább baj, nem pedig ha meghaladja.
2014. jan. 10. 15:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez a duplázás meg triplázás sem szentírás, nekem pl nem duplázott a 3800grammal született fiam fél éves korára, de mivel szépen kiegyensúlyozottan nőtt, hízott, csak éppen keveseket, ezért nem volt gond. 7kg volt fél évesen, szóval nem hiányzott sok a duplázáshoz, de 11,4kg lett volna a triplázás és ő csk 9kg volt 1évesen- de ez sem volt probléma. Mondjuk amig csak tápszert evett meg bébiételt, attól alig hízott, és nehezen is ette meg, nem is szerette a tápszert, szegényt alig-alig tudtam megtömni vele. :)

Kérdező a kislányod súlya tökéletes, majdnemhogy még sok is! Jól gyarapodik, szépen fejlődik nincs okod aggodalomra! :)

2014. jan. 10. 20:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Baj, ha nem dupláz félévesen????? hát nekem ezt nem mondták egyik gyerekemnél sem. 3-ból 2 egy évesen duplázott és a dokik szerint teljesen normálisan fejlődő gyerekek.
2014. jan. 11. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!