Az elmebetegség, ha az ember egy kisbabát a kezében tartva az jut eszébe, hogy simán megőlhetné?
Láttam 1 kképet, egy kisbaba volt rsjta egy kézben tartva, és alá volt írva, hogy "normális, hogy az jut sz eszembe ilyenkor, hogy simán megőlhetném ha akarnám?"
És kommentálva volt még 1 pár ember, hogy ez nekik is mindig eeszükbe jut, ha kisbaba van a kezükben.
Ez nem normális nem?
Veletlenul elkuldtem bocsanat. A fenti kenyszergondolatok valoban a felelembol es aggodalombol taplalkoznak (nehogy leejtsem, nehogy tul erosen fogjam, nehogy rosszul etessem ez megfulladjon), az ilyet atelo anyak nagy resze soha, de soha egy ujjal sem bantana a kisbabajat.
Termeszetesen vannak ellenpeldak is sajnos, de nem ez a jellemzo.
Az én picimnek olyan kis vézna nyakicája volt, hogy állandóan előttem volt a kép ahogy kibicsaklik a kis nyaka, nagyon rossz volt még belegondolni is. Brrr.
Szerintem normális egy szintig.
Hű, jó páréves kérdés, de úgy látom, még tévednek ide :)
A kérdésre a válasz pedig, hogy a fenti jelenség nem elmebetegség.
Ugyanolyan kényszerképzet, mint amikor az ember kísértést érez rá, hogy leugorjon egy magas helyről, vagy legalábbis eszébe jut, milyen lenne leugrani.
Ez önvédelmi/védelmi reakció, annyit jelent, hogy az agyunk nyugalmi helyzetben is fel van készülve minden eshetőségre.
Akinek eszébe jut, hogy megölhetné ha akarná a babát, az valójában félti.
Aki pedig valóban meg akarja ölni, az általában tisztában sincs vele, hogy mit csinál.
Nagy különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!