Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülöttnek szoktak adni...

Újszülöttnek szoktak adni teát? És mikor? Hogyan iktassam be?

Figyelt kérdés

A kórházban azt mondták hogy nem kell neki tea.Itthon a gyerekorvos azt mondta lehet neki adni.Oké de hogyan iktassam be?Ha eszik már nem kell neki.Ha evés előtt adom neki akkor mennyit?Fog utána még enni?Van tejem de van amikor tápszerrel kell kiegészítenem.Ti hogyan csináltátok?Lehetnek szomjasak ők is?Mert azt mondják hogy az anyatejben megvan neki a szomjoltó.Ez igaz?

Holnap leszünk 2 hetesek.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. nov. 30. 11:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%

Feleslegesnek nem felesleges,hisz a pocija ha fàj,akkor a tea sokat segit,és téli idöben is jo ha kap teàt,ami védi a szevezetét plusszban.

Az én babàmat a kamilla nem sz£ritotta,a kamilla nem szàrazsàgot okoz a szervezetnek,csak ha abban fürdeteda böre fog szàradni.A kamill gyogynövény,de nem muszàly kamilla teàt,van mellette sok màs baba szàmàra valo tea.Nem lesz a filterestöl sem baja,de jobb ha külön baba teàt veszel.Ha elfogadja a babàd,nyugodtan ihat napi egyszer.Bizony mondjuk sokan felesleges,de a 3 honapos korban valo hozzàtàplàlàs még felelsegesebb,àrtalmasabb,..Mindenkinek màs a véleménye.Én lekopogom a 10 honapos lànyom egyetlen egyszer sem volt még beteg,hiàba teàztattam születésétöl!

Szerintem beszéld meg a gyerek orvossal,ö okosabb mint mi!

2009. nov. 30. 12:35
 12/14 anonim ***** válasza:
54%

A hasfájásra is vannak egyéb módszerek. Mellesleg a kérdező egyáltalán nem említi, hogy hasfájós a babája, azért adna teát.

Szerintem egyszerűen megszokásból, mert a babák "szoktak" teázni. Az hozzátartozik a "babakép"-hez.

Mikor vártuk a kistesót, a nagylányomat alig tudtam lebeszélni arról, hogy ne vegyünk a babának cumit, cumisüveget, zenélő forgót, mert felesleges. Annyira ragaszkodott hozzá, szerinte ezektől baba a baba. :-)

Ha csak azért teázna, mert miért ne, akkor teljesen felesleges. Nem szomjas, hidd el! Ha szomjas, szoptasd meg a teli melledből, hogy híg, vizes tejet kapjon.

Ha fáj a hasa, büfiztesd, pukiztasd, tornáztasd a lábacskáit, rakd vissza arra a melledre szopizni, amiből korábban szopizott, hogy zsíros, hátsó tej is jusson neki bőven, ne csak a cukros első, amiből ha túl sokat kap, hascsikarást okozhat.

Boldog babázást! :-)

2009. nov. 30. 12:55
 13/14 anonim ***** válasza:
85%
Ha csak anyatejet kap, akkor tényleg fölösleges teáztatni, viszont ha tápszeres (mint az én kislányom) a tápszer mellé kell a tea, mert (nálunk) nélküle komoly székrekedést okoz. Én kamilla teát adok neki, édesköménnyel keverve (bár a hascsikarásra nem sokat ér, ahogy a babateák sem használtak)de a kamilla tea széklet lazító, bár itt a fórumon olvastam hogy hosszú távon ez sem jó. De annyi ilyet olvastam már itt, hogy tulajdon képpen semmi nem jó... A teáztatást viszont nekem is a gyerekorvosunk javasolta mikor tápszeres lett a babám.
2009. nov. 30. 13:09
 14/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát!!!!

HÁt az az igazság hogy szopik a kisdrága csak nem sok tejem van és ha van lefejve akkor abból szoktam plusszba melegíteni neki hogy jol lakjon.De ha nincs tejcsim akkor tápszerrel egészítem ki.Nem hiszem hogy hasfájós lenne.Mondjuk kétszer már volt olyan hogy evés után betettem az ágyába és sírt pedig tudtam hogy már nem lehet éhes.De percek alatt megnyugodott és elaludt.Gondolom ha a hasa fájt volna akkor nem alszik be olyan hamar?!

2009. nov. 30. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!