Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez már a dackorszak? Meddig...

Ez már a dackorszak? Meddig fog ez tartani?

Figyelt kérdés

Kisbabám most volt egy éves, néhány napja minden "nem". Ha megkérem, hogy jöjjön ide, adja ide ezt azt, fogja meg a kezem és haladjunk, adjon a mamának puszit, nyissa ki a száját /Hammm...?/, szóval mindenre az a válasz, hogy NEM- Elfordul, elfut, elkapja a kezét és hsztiben tör ki, ha nem az van, amit ő elképzel.

Ez már feltételezem a dackorszak akar lenni. Meddig tart ez és hogyan lehet kezelni /egy ilyen kicsi gyereknél/??

Köszi

2009. nov. 29. 23:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha elkezd valamin hisztizni amit nem kap meg akár mekkora balhét csinál márcsak azért sem szabad neki adni. Azzal csak rájön hogy "hmm... egy kis hiszti és mindent megkapok amit csak akarok!" És a fejetekre fog nőni. Nem szabad ráhagyni a dolgokat! :)
2009. nov. 29. 23:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez kb 14 hónaposan kezdődött. Én nem figyeltem rá ha hisztizett, inkább hátat fordítottam. Ha pedig valamit kértem és nem csinálta, addig nem hagytam békén, még nem tette amit kértem. Pl volt hogy hisztizett hogy fogni kellett a kezem az utcán. Hát addig egy lépést se mentünk még abba nem hagyta és adta oda a kezét.
2009. dec. 1. 21:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy a dackorszak, az én egyéves kislányom is hasonlóan viselkedik. Mindig az kell, amit nem lehet. Elviszem onnan, visszamegy. Ne hagyd rá, én sem hagyom, de én nem csak vele küzdök, hanem apukával is. Mert ő meg lusta odamenni és nem engedni. Arra én is kíváncsi lennék, meddig tart, míg nem csak megérti (mert érti hogy nem)hanem úgy is csinálja ahogy kell.
2009. dec. 1. 21:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez még nem a dackorszak,ez csak sima hiszti.Próbálkozik,hogy hol a határ,a dackorszak majd 2 éves kora körülre tehető,és ott már teljesen tudatában van a dolgoknak,most csak örül,hogy hatást tud kiváltani.Én hagytam hagy üvőltsün,egy idő után belefárad,hogy semmi hatás,akkor meg minek is üvöltene.
2009. dec. 1. 21:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
10 hónapos a fiam,és imádja rávágni valamire hogy nem.és ha én nemet mondok akkor ő azt mondja DE.nyomatékul mindig csap egyet.Nem élem meg még olyan targikusan a dolgot,de a védőnőm szerint is ennek örülni kell,mert fejlődik az én tudata.ő inkább akkor aggódik,ha egy 3 éves gyereknél még nem volt dackorszak.ott már baj van.Az én tudat a késöbbiekben nagyon fontos.a saját akarta,saját véleménye.az már más kérdés,hogy hogyan tudja a szülő ezt kezelni.Mert talán könnyebb ha tudjuk,hogy ez a korszak nagyon kell a babáknak,akkor talán türelmesebben elviseljük.
2009. dec. 2. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!