1 év körüli babád mikor, mit és mennyit eszik?
13 hónapos a kislányom és szerintem nem túl jó evő, elég keveset eszik.
Reggeli (7-fél 8 között): 150-180 ml tápszer
Tízórai (10 körül): pl. fél banán vagy fél alma vagy fél körte (sosem evett még meg egy egészet)
Fél 12 körül alszik el, elalvás előtt közvetlenül iszik kb. 150 ml tápszert
Ebéd (2 óra körül): kb. 120-130 g-nak megfelelő főzelék vagy amit éppen főzök.
Uzsonna (5 körül): pl. tejpép, tejbegríz, 100-150 g között eszik belőle
Vacsora 7-fél8 körül: 150-200 tápszer
Szerintetek is keveset eszik vagy ez így teljesen normális? A gyerekorvosunk azt mondta, ne aggódjak, sok ilyen kisgyerek van ebben a korban, hogy csak csipeget, majd idővel változik a helyzet. Mondjuk az biztos, hogy klasszisokkal jobb a helyzet, mint 1-2 hónappal ezelőtt, mert akkor még ennyit sem evett. A tápszer volt a sláger, másból csak pár falatot volt hajlandó enni. Fogzik is ezerrel, lehet, hogy ez is közrejátszik, bár sosem volt nagy evő...
Igen, szerintem is inkább a tápszer sok. Nálunk is becsúszott még akkoriban egy-egy nap, amikor több volt a tápszer, de nagyrészt azt ette, amit mi. Kb. így:
Reggeli: 80-100 ml tápszer
Tízórai: keksz, hipp müzliszelet, házi zabsüti, vagy gyümölcs
Ebéd: az, ami a miénk, egy kisebb tányérnyi (húsból kb. 4-5 kocka, rizsből, tésztából, zöldségből, akármiből kb. 100 gramm)
Uzsi: gyümölcs
Vacsora: Valami hideg, kenyér zöldséges-húsos krémmel, +250 ml tápszer.
Ahogy írtam is, előfordult, hogy ebédre és vacsira csak a tápszer volt, de ez fognövesztéssel és nyűggel volt egybekötve.
Igen, tudom, hogy sok a tápszer, és próbálok is változtatni. Uzsonnára van, hogy megeszik fél szelet vajaskenyeret (héj nélkül) vagy 1 almás muffint, vagy bármi egyebet, nem mindig csak tejpépet / tejbegrízt, ez csak egy példa volt.
Ebédre pedig írtam is, hogy abból is szívesen eszik, amit éppen főzök. Darabosan, nem pépesen.
Tudom, hogy a déli tápszert el kellene hagyni, és talán így többet tízóraizna, ebédelne rendes ételt. De még igényli elalvás előtt a tápszert.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A kislányom egyébként 75 cm és 9 kg.
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!