Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejallergiásnak írna valaki...

Tejallergiásnak írna valaki kenyér receptet? Ezen kívül más ilyen jellegű receptet is szívesen fogadok!

Figyelt kérdés

A kenyerünkben, amit venni szoktunk abban tejsavó van. Gondoltam sütök, az a biztos.

Köszönöm!

2014. jan. 6. 11:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Nem tudom fent vagy-e facebookon, de van egy csoport, a neve Tejallergiásokat segítő csoport vagy valami hasonló, itt a link:

[link]

Itt biztosan sok hasznos receptet találsz majd! :)

2014. jan. 6. 11:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Vizes kifli, vizes zsemle, minden boltban kapni!

A sima fehér kenyérben nincs tejsavó.

2014. jan. 6. 11:53
 3/6 anonim válasza:

Szia!

Itt elég sok recept van:

[link]

2014. jan. 6. 11:55
 4/6 anonim ***** válasza:

4dl víz,

fél élesztő (2,5dkg),

egy kevés cukor

kb. 550 gramm liszt (lehet vegyesen barna meg fehér, de legalább 300 gramm fehér)

10 dkg só

Az egészet összegyúrod, kicsit kell keleszteni.

Én kenyérsütő gépben szoktam sütni, elég lágy massza, ha sima sütőben sütöd,lehet hogy fél decivel kevesebb víz kell.

2014. jan. 6. 12:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi kenyérsütő gépben szoktuk sütni a kenyeret, és egy kenyérlisztes zacskó hátuljáról vettük a receptet, azóta is mindig úgy sütjük, csak sima lisztből, mert kb. semmi különbség nincs a kettő között:

3 dl kézmeleg víz,

1 evőkanál olaj (én olivát szoktam bele tenni),

2 kávés kanál só,

fél kg liszt,

1 tasak (7g) instant élesztő.

Először a vizet és az olajat kell beleönteni, rá a liszt, só, élesztő, és elindítod.

Mi dark-ra szoktuk állítani, ha jól rémli, kb. 3 óra alatt süti meg, semmit nem kell csinálni vele, csak elindítani, nagyon finom lesz.

2014. jan. 6. 12:18
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a recepteket, illetve a linket!!!

Aki írta, hogy vizes zsemle, vizes kifli: teljesen igazad van!, csak itt a faluban nincs bolt és reggel nem tudtam elmenni a közeli városba...illetve szeretem a házi kenyereket, pékárukat, csak nekem eddig olyan receptjeim voltak, amikhez tej kellett. Persze kísérletezhetnék, de bízok a tapasztaltabbakban :)

Mindenkinek megy a zöld kezecske :)

2014. jan. 6. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!