Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora ruhaméret kell az...

Mekkora ruhaméret kell az újszülött babának?

Figyelt kérdés
Még terhes vagyok,de már filózok rajta,hogy mekkora rugdalózót,tipegőt vegyek a picinek!Már rögtön nagyobb méretet vegyek?Milyen gyorsan növi ki az egyes méreteket?Havonta?
2009. nov. 29. 10:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 56-ost vettem,de az is nagy lett,a babàm 46 cm.-el született.

De van akinek az 56-osak kezdetektöl kicsik....

Szerintem ne vegyél sokat a kicsi méretböl,vagy 2-3 szett 56-os kezdésnek elég,ha a babàd kicsi lesz,,akkor vehettek idöközben többeet,de én 62-est venném ami tuti jo,és sokàig.

Az enyém 9 honapos még sok 68-as jo rà!De az 56-ost is hordtuk 4 honapos koràig.

2009. nov. 29. 10:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem minden ultrahangon mondták a vége felé, hogy nem lesz nagy a baba, ezért én vettem 3-4 50es ruhákat és 5-6 56osat. A kisfiam végül 51,5cm-vel született, igy szerencse, hogy vettem 50es dolgokat is, mert az elsö hetekben az 56os kicsit nagy volt rá. Azonban szerintem egyikböl sem érdemes sokat venni, mert pl a kisfiam most 3hónapos, már 62cm és ezt a méretet már hordjuk egy ideje, viszont az 50es-56osat hamar kinöttük.
2009. nov. 29. 11:06
 3/9 anonim ***** válasza:

Én csak 56-os ruhákat vettem, és nem volt baj, hogy az elején kicsit nagyok voltak rá a rugik. (Hihetetlen gyorsan nőnek ezek a picikék...) Mi 51 cm-rel születtünk, és 3 kiló alatt voltunk. Nagy súlyú, hosszú babánál el tudom képzelni, hogy kicsi legyen az 56-os ruha, de ezt úgyis megmondják ultrahangon, és akkor már tudsz viszonyítani. Ha 3 kiló körüli a baba, akkor jó az 56-os, ha 4 kiló. vagy felette, akkor meggondolandó a 62-es méret...

Ami a növekedést illeti: Nekünk az 56-os jó volt pár hónapig, a 62-es is sokáig jó volt, ellenben a 68-as méretet gyakorlatilag "átugrottuk"... Én azt javaslom, hogy 3-4 ruginál, meg 5-5 bodynál ne vegyél többet az első méretből, aztán ha úgy érzed, hogy kevés, még mindig tudsz venni hozzá. De azt is vedd figyelembe, hogy a rokonok, ismerősök is szívesen szoktak ruhát hozni a picinek ajándékba.

2009. nov. 29. 11:37
 4/9 A kérdező kommentje:

Nagyon sokat segítettetek,köszönöm!Bárcsak már öltöztetnem kellene!:)

17h

2009. nov. 29. 11:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Ohh még nagyon fiatal terhes vagy,én màsodikat vàrom,szintén 17 hetes.Még rengeteg idöd van.Boldog babavàràst!Elsö voltam.
2009. nov. 29. 12:10
 6/9 A kérdező kommentje:
12:10!Érzed már a mozgását?Én még nem,már annyira várom!
2009. nov. 29. 12:35
 7/9 anonim ***** válasza:

nekem 57 cm-el született a fiam, de az 56-os rucik java még jó rá, pedig már 5 és fél kiló, 60 cm és másfél hónapos.Persze vannak, amikből kell a 62-es már. Javaslom neked a tescoban kapható Cherokee termékeket. Szépek, jó minőségűek és nekem nagyobbnak is tűnnek az első méretesek belőle, mint egyébként a többi. Így tuti jó lesz a kisbabádra.

Boldog babavárást kívánok!

2009. nov. 29. 13:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem épp ekkortájt mozdult meg a babám, úgyhogy hamarosan eljön a pillanat :).

Ruhát nekünk adtak a kórházban, így apa meg tudta venni a rucikat, míg mi bennt voltunk. Érdemes venni 1-2 olyat is, ami épp hogy jó rá, mert születésük után még inkább szeretik, ha feszül rajtuk, mint ha nagy rájuk. Biztonságérzetet ad nekik a ruha közelsége.

Egyébként mi 3 hónaposak vagyunk és lassan vennem kell 68as méretet, 56-tal kezdtük.

2009. nov. 29. 13:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem,még nem érzem,bàr a 18. hétig megkell mozduljon,ugyhogy bàrmikor megtörténhet:)

Én is vàrom màr:)

2009. nov. 29. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!