Szeparációs félelem lehet belőle?
Szerintem ez már a szeparációs szorongás. Pont abban a korban van. Valószínűleg nehezen fogja viselni, de nem lehet megjósolni, hogy mi lesz.
Az én fiam 18 hónapos volt, amikor a kistesó született, és ő is nagyon ragaszkodó volt. Mikor hazajöttem, nem elutasított, hanem még jobban "rám tapadt", 3 méterre nem mehetettem mellőle. De 1-2 alatt elmúlt szerencsére, utána "csak" annyira volt ragaszkodó, mint előtte.
Ha hazajöttök, próbálj nagyon sokat foglalkozni a nagyobbal, bár tudom, hogy ezt nehéz megoldani. Én úgy csináltam, hogy picit hordozókendőbe raktam, így könnyen tudtam a nagyobbal is foglalkozni. Vond be a nagyobbat a pici körüli teendőkbe (pl. dobja ki a pelust, vigye oda a krémet, törölközőt, ilyen apróságok). Nálunk ezek működtek, így a nagyobb egész jól viselte a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!