Áttérjünk a csak anyatejes, illetve csak tápszeres étkezésekre? 6X eszik a babám, de már csak az 1. , esetleg a 2. étkezésnél elég egyszerre a tejem.
Figyelt kérdés
A többi alkalommal kb. 50-60 ml lehet a ciciben, utána pótolom tápszerrel. Lehet hogy jobb lenne most már, ha csak reggel, délben, este kapna tejcsit, a többi étkezésnél pedig csak tápszert kapna, illetve előtte gyümölcsöt, zöldséget(most kezdtem a hozzátáplálást, 5 hónapos)? Nem lesz még kevesebb a tejem, ha ritkábban szopizik?2009. nov. 27. 23:25
2/4 anonim válasza:
Minél ritkábban szoptatsz, annál kevesebb lesz a tejed. Tehát a napi háromszori szoptatással hamar eléred, h' már akkor sem lesz elég. Azt kell eldöntened, h' akarod-e folytatni a szoptatást. Én 9 hónapig szoptattam, napi egyszer-kétszer kellett tápszer a kezdetektől, de mindig szoptatással kezdtem, és a tápszert csak pótlásnak használtam. A hozzátáplálás kezdetétől számítva három hónap alatt fokozatosan elválasztotta magát, de akkor már vagy harmincféle zöldséget-gyümölcsöt-húst ismert és stabilan megevett. Arányait tekintve ebben az időszakban (6-9 hónapos koráig) volt a legközelebb a tejigénye a tejtermelésemhez, akkoriban fogyott a legkevesebb tápszer. Az írásod alapján nincs kevés tejed, a helyedben mindenképpen megpróbálnám fenntartani a mostani szintet.
3/4 anonim válasza:
Minden kajánál először cici, aztán tápi. Az anyatej a legfontosabb a bébinek, ezt sose feledd, főleg amíg pici. Nekem is pótolnom kell, de először szopizik mindkét mellből és ha nem elég, akkor kipótolom. Így van, h 1 órán keresztül is szívja. Főleg ebben a vírusos időszakban az anytej védi őket a legjobban.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor maradunk mindig a cicinél! Bár ma már alig akart megindulni 10 órakor :(
2009. nov. 29. 11:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!