Érte már trauma babátokat, ami miatt sírva, réműltem
ilyed fel éjszaka, többször is?
ha nagyon nagy a trauma, feltétlenül forduljatok gyermek pszichológushoz, de kis traumákat ki fog heverni. Nálunk a nagypapa nagyon szigorú, aki rendszeresen felzaklatja, de érzi, hogy mi szeretjük, és elfogadjuk, így egy-két nap után elmúlik az aggódása.
2009. nov. 27. 22:16
Pontosan nem értem a kérdést, arra gondolsz, hogy ha történik vele vmi baj napközben, akkor felriad többször éjjel? Mert az enyém általában fel szokott sírni éjszaka, de ehhez nem kell trauma, születése óta előfordul, hogy felsír, van hogy fel sem ébred, van hogy igen, de visszalszik. Tulajdonképpen nem tudom az okát, én arra gondoltam rosszat álmodik, de állítólag nem álmodnak még a csecsemők.
2009. nov. 27. 22:18
3/11 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy kisfiam még csak 11 hónapos múlt, így nem tudja elmondani mit érez.1 hónapja voltunk kórházban , addig végig aludta az éjszakákat, mióta haza jöttünk, minden éjjel sikítva kel , van, hogy 6-7szer is, vagy még többször.Sokszor ki sem nyitja a szemét csak csapkod és látszik, hogy fél.Tegnap óta levendula és citromfű olajat párologtatunk, nem tudom mit tehetnék még.
4/11 A kérdező kommentje:
Ezért gondolom, hogy trauma érhette.
Szegénykémet minden nap szurkálták, napokig mászni sem engedték, és éjszakánként 3-4 csecsemő sírt mellette.Végig vele voltam éjjel-nappal, látszólag jól tűrte mosolygott mindig, vérvételekkor meg sem szólalt és csajozott ezerrel, de eszek szerint ez csak a látszat volt.Azóta ilyenek az éjszakáink és, mikor épp nem sír, akkor is nagyon sokat forgolódik, érezhető , hogy nyugtalan.
Mi nyáron voltunk kórházban,3 napot,akkor volt kisfiam 13 hónapos.Azon a héten költöztünk az új lakásba...nálunk is ilyenek voltak az éjszakák.
Fontos neki,hogy érezze,hogy biztonságban van.Nekünk 1 hét volt nagyon kemény,nektek talán ennyi kell...lehet,hogy 20-szor kell meggyőződnie,hogy ott vagy,nincs baj...lehet,hogy 120-szor.
Sok türelmet és minden jót nektek.
2009. nov. 27. 22:27
6/11 A kérdező kommentje:
Szerencsére elég jól tűrjük, csak picit már fárasztó, de a legnagyobb baj az, hogy szenvedni és félni látjuk és nem tudjuk mit tehetnénk és meddig tart ez még.?
És sajnos azóta is folyamatosan vinnünk kell Szegedre és gyógyszert is kap, amit ha meglát szorítja össze a pici száját:(
A 2. vagyok. Már értem, ez azért más. Mi még nem voltunk ilyen helyzetben, ezért érdemben nem is tudok sajnos válaszolni. Sajnálom szegényt, valószínűleg a kórház zavarhatta így meg. Fontos, hogy érezze a biztonságot maga körül, idővel ez biztos elmúlik, és megnyugszik. Nem tudsz átmenetileg vele aludni éjszaka?
2009. nov. 27. 22:38
8/11 A kérdező kommentje:
Vele alszom mióta megszületett, mellettem van a kiságya közvetlen, nem is bírnám ki, hogy ne halljam a szuszogását, nagyon féltem főleg mióta kiderült a betegsége.Nappal nincs vele baj, meg sem látszik , hogy gond lenne a kicsi lelkével, vidám baba nagyon iszonyat sokat kacag és bohóckodik.
Én babám is 11 hónapos. 2 hónapja volt egy nagyon-nagy műtétje (koponya) 11 napot voltunk kórházban, intenzíven is. Egyfolytában vele voltunk, de ő is a mai napig éjjel sikítva-visítva ébred. Ez lehet az oka?????
2009. nov. 27. 22:53
Persze,utolsó válaszoló,lehet hogy ezért!Miért kellett a műtét,meg kérdezhetem?
2009. nov. 28. 07:37
Kapcsolódó kérdések: