Szerintetek vállaljak babát, hogyha párom 31 éves, én most végzem el az iskolát (utolsó éves vagyok)?
9/10-es: köszönöm, hogy így támogatsz, anyukám és apukám között is 15 év korkülönbség volt, mégis együtt maradtak 15 évig, aztán apukám meghalt :(
10/10-es: igen, saját lakásunk van(nem mondom meg hol, mert akkor jönnének a további kommentek, hogy hogyan tudtam összeállni vele); nem támaszkodok anyósomékra, hisz ők ajánlották fel a segítségüket, és csak akkor fogadjuk el, ha tényleg szükség van rájuk, pl: ha vigyázni kell a babára, stb...
Tehát nem NEKTEK van lakásotok, hanem NEKI van lakása. Nem mindegy.
Tényleg gondolj bele, mit fogsz csinálna ha mondjuk megcsal/megüt. Semmi bevételed nem lesz, a lakásban nyilván nem maradhatsz hiszen az övé, így kénytelen leszel maradni és tűrni.
Vagy ha mondjuk baleset miatt nem dolgozhat fél évig. Ne adja Isten meghal. Akkor miből fogsz megélni és eltartani a gyereked? Vagy majd mész anyósék nyakára?
Először is legyen saját egzisztenciád, azután gondolkozz szerintem gyerekvállaláson.
Ha bármi történik a barátoddal, vagy esetleg elcsavarják a fejét mihez kezdenél egy kisbabával? Én a helyedbe várnék még pár évet.
Igen csak akinek van stabil munkája az tud lépni de egy sima érettségivel, gyesselami 25 ezer hova menne. Még egy anya szállóba sem veszik fel.
Azért a párok nagyobbrészt együtt vesznek lakást,max akkor nem ha az egyik örökli.
Úgy vállalj gyereket ha magad is eltudod látni egyedül,ha szétmentek.
Persze sajnos semelyik kapcsolat sem biztos,hiszen bármikor beüthet a baj,de arra vigyázz,hogy ha még gyerektartást sem fizetne amit pl nem tudnál behajtani rajta,akkor lenne hova menned?Lenne lehetőséged dolgozni valahol és nem utolsósorban lenne rá anyagi keret,higy eltartsd a babád és önmagad?
Ha mindenre a válaszod igen,akkor hajrá :)
Nekem is volt ennyi idősen egy 12 évvel idősebb pasim, akkor total eltudtam volna képzelni vele hosszabb távon, nem így alakult szerencsére.
Persze biztonságban érezheted maga vele, de neked még élned kell, állást kellene szerezned, tapasztalatokat gyűjtened. Ha így válllalnál babát, teljesen ki lennél a pasidnak és családjának szolgáltatva. Nagyon fiatal vagy még ehhez, persze lehetsz érett, de egy baba az igen nagy elkötelezettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!