Semmilyen mód nincs arra, hogy 4 órás munkát vállaljak, ha még nincs 2 éves a gyerekem?
Hát igen, de azt mondják, hogy ha úgy elvan nélküled rendszeresen napi 4 órát, hogy te még ehhez hozzá is tudod számolni a munkába járás idejét, plusz ha esetleg még tovább is kell maradni valamiért, akkor nem a gyermekgondozást választod, hanem a munkát. A gyed-et annak szánják, aki csak és kizárólag a gyermekével akar foglalkozni a gyed ideje alatt, ha lehetne dolgozni, akkor az állam úgy mond feleslegesen fizetne neked azért, hogy ne bölcsődébe add a gyermeked, hanem te legyél otthon vele. Én pl. max. gyedet kapok, ha ehhez még jönne egy 4 órás meló, lehet, hogy jobban járnék, mint amikor dolgoztam napi 8 órában.
Persze ez nem azt jelenti, hogy nem értem a problémádat. Engem az zavar, hogy semmilyen saját készítésű cuccok eladásával sem lehet foglalkozni, mivel számlát nem tudsz adni, így legálisan el sem tudod adni mondjuk meskán vagy máshol amit készítesz, pedig arra az embernek otthon lenne szabadideje elkészíteni. Hiszen nem kell eljárnod sehova. De ehhez is számlaképesnek kell lenni, és ha az első számlát kiállítod, már veszik is el a gyed-edet, mondván, hogy kereső tevékenységet folytatsz. Akkor is, ha mondjuk egy hónapban csak 1x adsz el valamilyen terméket.
8. válaszoló, nincs igazad szerencsére :)))
simán ki lehet játszani a neten, aukciós oldalakkal. ők adóznak, ezért fizeted a %-ot. én 2,5 éve kereskedem mellékes jövedelem miatt vaterán, teljesen legális :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!