Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Semmilyen mód nincs arra,...

Semmilyen mód nincs arra, hogy 4 órás munkát vállaljak, ha még nincs 2 éves a gyerekem?

Figyelt kérdés
Ajánlottak egy bolti munkát,de valamilyen módon be kellene jelenteniük,az ellenőrök miatt,nagyon kellene a pénz,de csak feketén nem tudnának alkalmazni,de amúgy még nem akarom feladni az itthon létet,de ez a négy óra beleférne a napomba.Nincs valami kibúvó,mit tudnátok tanácsolni?
2012. máj. 30. 11:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10-es válaszoló, inkább vigyázz, az adóhivatal nagyon rászállt most a vatera, teszvesz eladókra, persze mindenkit nem fognak tudni elkapni, s jó lenne egy igazságosabb rendszer kidolgozása is. Viszont konkrétan a meskán pl nem lehet kijátszani, ott bármelyik vevőd "feldobhat", hogy nem adtál számlát a terméked mellé, igazából csak a másik jóindulatán múlik, plusz hogy mondjuk nem generálsz akkora jövedelmet, hogy az adóhatóság pont rajtad akarja behajtani. (A meskán egyébként még az eladott termékeidet is látják, és ott pl nem is érvényes, hogy már meglévő cuccodat értékesítetted újra, ott az a szabály él, hogy újonnan előállított terméket adsz el, ami után adózni vagy köteles.)

Bocsánat az off-ért.

2012. máj. 30. 15:22
 12/14 anonim ***** válasza:

igen, ez igaz.

mondjuk én használt cuccokkal kereskedek, így nincs min lebuknom, na meg nem akkora összeget keresek, hogy az adhatóság kopogtasson ;)

2012. máj. 30. 15:26
 13/14 A kérdező kommentje:
Azért írtam,hogy kitolnak a kismamákkal,mert nem akarok vele itthon,lenni,de nagyon kellene a pénz,mert gondolom akinek van bőven az nem azon gondolkodik,hogy mindent megtudna-e venni a gyerekének,hanem önfeledten babázik mindennap.Jó persze lehet mondani,akkor miért nem vártam még a babával,csak amíg az ember megteremtené az anyagi biztonságot,lehet ötven éves leszek.Csak egy kis rugalmasság kéne az államtól semmi más,hogy azért jusson egy kis pénz kirándulásra,nyaralásra,ne csak a négy fal között babázhassak.
2012. máj. 30. 15:56
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha használt cuccot adsz el a Vaterán, azért nem kell adózni, csak ha hivatásos kereskedő vagy, és új cuccokat adsz el.

Nem kitolás, szerintem, azért kapod a pénzt. Az nagyobb kitolás, hogy mindent elkövetnek azért, hogy akinek gyereke van, soha az életben többet ne tudjon dolgozni. Pl. kivették a védelmet az MT-ből, nincs bölcsi, ha mégis van, fizetős. Ez inkább a baj.

2012. máj. 30. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!