Hogy szoktassam le lassan 9 hós babámat az éjszakai
szopiról?
Figyelt kérdés
5 hós kora óta kétszer szopizik éjjel. Próbáltam, hogy nem adok neki csak vizet, de úgy ordított, hogy nem bírtam vele. Mit csináljak, hogy fog így átaludni egy éjszakát, ha ezt szokta meg?
2009. nov. 27. 21:15
1/7 anonim válasza:
Ritka az a baba aki átalussza az éjszakát.Még te is felébredsz éjjelente,de vissza tudsz aludni,mert már megtanultad az elalvás technikáját de a babák ezt egy nagyon lassú folyamat során tanulják meg (kb15-20 hónap mikor talán már ha fel is ébred magától vissza szunnyad).A babád, ha felébred éjjel,szüksége van valamire(ez esetben a cicid) ami segít neki elaludni.Az én picim is cicizett ennyi idősen éjszaka legalább 2x,aztán egy éves kora után ha éjjel ébredt el kezdte tépkedni a pelusát,és azt "bolyholta" közben szépen vissza aludt.Ezt sem szabadna eröltetni a babáknál...mármint a -végig alutta az éjszakát- mert ez is olyan mint a járás tanulása.Tudom, elég kimerítő tud lenni, de hagyd hogy ő irányítson.Lehet nem sokára elég lesz neki az alvós maci füle...vagy egy kifli csücske(még anyu mesélte nekem hogy engem ez altatott másfél évesen és csak úgy tudott leszoktatni róla hogy meg ilyesztett azzal- felfalnak este a hangyák mert mennek a morzsára...azóta félek a hangyáktól)Persze ez csak az én véleményem...bocs hogy megeredt a nyelvem...
2009. nov. 27. 21:37
2/7 anonim válasza:
Az enyém 8,5 hónapos, szinté 3 szer kel, kb 4-5 hónapos kora óta.
Abban bízom, majd elmúlik.
2009. nov. 27. 22:12
3/7 anonim válasza:
Aludj jól gyermekem. Érdemes elolvasni, és MEGTANÍTANI elaludni a gyereknek.
A te esetedben valószínűsítem, hogy cicin alszik el, ergo keresi a cicit, mikor felébred. Olvasd el a könyvet mindenképp, pár nap után nyugodtan fogtok aludni mindannyian.
2009. nov. 27. 22:37
4/7 anonim válasza:
második
Ha az enyém a helyén alszik el, akkor is felébred.
ha nem ott, akkor is.
Ha felébred, varázsló aki vissza tudja altatni a helyén, úgy visít.
Marad az hogy megszoptatom, de utána sem mindig lehet visszarakni a helyére.
Tehát jön közénk.
Ez van, minden gyreke más, a fiammal nem voltak ilyen gondok.
Majd elmúlik, úgyis hamar nagyok lesznek és visszasírjuk etz az időszakot is.
2009. nov. 28. 07:56
5/7 anonim válasza:
Szia,
az én kislányom 9 és fél hónapos. Már majdnem elkezdtem az éjszakai tápszerről való leszoktatását, mert már nagyon kimerültem, és képzeld, pár hete már csak egyszer ébred. Hol fél kettőkor, hol négykor, utána alvás hatig, hétig, és ha olyan a kedve, még utána is alszik egy picit.
Szóval örülök, hogy nem durvultam be, eljön mindennek az ideje.
2009. nov. 28. 15:43
6/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam én is, hogy az a baj, hogy cicin alszik el és azért nem alszik vissza,csak ha megint cicire rakom, viszont volt, hogy már sikerült úgy elaltatni, hogy az ágyába, de akkor is kérte a cicit. Az aludj jól gyermekem könyvre rákerestem a neten, írnak róla jót is, rosszat is, hát nem tudom. Az biztos, hogy nem bírom hallgatni hogy sír és várni míg majd abbahagyja.
2009. nov. 28. 19:29
7/7 anonim válasza:
Mi is szopizunk 2x, majd abbahagyja, Én nem fogom sírni hagyni az tuti. Van hogy cumival is visszaalszik, de az ritka. Kibírom azt a 2x 5-10 percet éjszaka.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!