Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam le az éjjeli...

Hogy szoktassam le az éjjeli szopiról, ha nem cumizik és cumisüveg sincs?

Figyelt kérdés
10 és fél hós és velem alszik.2-3x kéri éjjel a cicit,aztán alszik tovább.
2010. júl. 19. 21:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Én hagytam,kb 2 éves korukban maguktól átaludták az éjszakát,így abbamaradt az éjszakai szopi.

Nagyon zavaró neked?

2010. júl. 19. 21:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi.Nem,nem annyira zavaró,mert lányom csak félálomig ébred,én is hamar visszaalszok,csak azért jobb lenne a gyomrának pihenni éjszaka.
2010. júl. 19. 21:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ne most kezd el a nyár kellős közepén. Tavaly nyáron az én lányom 6-7 hónapos volt, a nagy hőségben éjjel 2 óránként kérte a cicit, és én adtam is neki. Meleg van szüksége van a folyadékra, és ezt a kis időt ki lehet bírni, bár tudom nagyon fárasztó. Ha már nem lesz hőség akkor úgy is abba hagyja a gyakori ébredést, ha mégsem (ahogy az én lányom sem), akkor meg egyszerűen nem adsz neki (én ezt ősszel kezdtem el). Viszont mindig nyugtasd meg, akár vedd a karodba, ha nagyon sír. Hülyeség, hogy hagyni kell sírni a babát, az én lánykám csak még jobban felhergelte magát. Én mindig megnyugtattam, akár még el is ringattam. Kb egy hét alatt leszokott az éjszakai ébredésről.

Ha mégis le szeretnéd most szoktatni, akkor adj neki vizet pohárból. Gondolom, ha nincs cumi, akkor napközben pohárból itatod, hiszen kell a sok folyadék ebben a hőségben.

Sok sikert és kitartást kívánok!

2010. júl. 19. 21:18
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi.Igazad van,majd ősszel megpróbálom.Nappal pohárból iszik,de éjjel nincs annyira magánál,hogy poharazzunk.Van,hogy nem is szopizik,csak a cici kell,szinte fel sem ébred.Valószínűleg rossz szokás az egész.
2010. júl. 19. 21:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Ahogy mondod, csak rossz szokás. Ha nem zavar, hagyd, ha zavar, szoktasd le. Ez ki sírással fog járni, de jó esetben 4 nap után nem kéri, csak légy következetes.
2010. júl. 19. 21:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi.Pont ez a kérdés,hogy hogyan szoktassam le?Sírni nem hagyom sokáig,az biztos.Persze egy kis hiszti belefér,de pár percnél nem több.
2010. júl. 19. 21:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam egy éves, ő is cicizik éjszak, és ő is velünk alszik. Mondjuk én ennek csak örülök, egyáltalán nem zavar, de le sem lehetne szoktatni, mert meg tud őrülni ilyenkor, ha nem kap azonnal cicit, pedig én ott vagyok. Magán kívül van, és őrjöng. Szerintem ha nem zavar nagyon téged, akkor várjál még a leszoktatással.
2010. júl. 20. 00:39
 8/9 anonim ***** válasza:
A második válaszoló vagyok. Az éjszakairól nem volt olyan nehéz leszoktatni, bár sírt rendesen. Májusban (ekkor 15 hónapos volt) szoktattam le a nappali szopizásokról (min 4-szer szopizott), na az kemény volt. Kezdetben még én is sírtam vele, de kiderült hogy várandós vagyok így muszáj volt végig csinálni. 1,5-2 hónap alatt sikerült.
2010. júl. 21. 11:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi.A tiéd is cicin aludt el?
2010. júl. 22. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!