3 hetes tápszeres babátok mennyit eszik egy alkalommal?
Szia! nekem nagy súllyal született a babám, 4,35kg-al.
azt hiszem olyan 90-et pumpált be egyszerre. Most 5 hetes és nőtt az adag, ha nem adok neki 110-120-at ordít, estére 150-et bever. Most 5,34 kg.
Neked mennyit eszik a pici? Milyen tápszert használtok?
Mi is Milupát, de mi a sima Milumil I.-est, tehát nem a hypoallergént. Mikor jöttünk haza a kórházból bementünk venni tápszert a gyereknek, recept nélkül és akkor a BEBA start Aktív H.A.-t adták, de sokat fájt a hasa tőle, így 3 napra rá a dokinő felírta ezt.
Nekem a védőnő magyarázott, hogy ne adjak neki sok tápit, mert el fog hízni. De én úgy gondolom, hogy úgyis annyit eszik, amennyi neki kell, így adok neki, amennyit igényel.
Ha esetleg hasfájós lenne a babád ajánlom az Infacol szirupot. Adható újszülött kortól,nem okoz hozzászokást. Felnagyítja a levegőbuborékokat, így könnyen kibüfizi és kipukizza a baba.
Kislányod vagy kisfiad van? sírós vagy nyugodt? kezdtek már összeszokni?
Hát, néha beszorul egy-egy puki, de egy kis hassimogatással vagy lábtornával megoldjuk.
Először azt hittem én is, hogy az Infacol semmit nem ér, de kb. 4 nap múlva vettem észre, hogy könnyen és nagyokat tud büfizni és pukizni a pici. Én is azt tapasztaltam, hogy nem tudja túlenni magát, mert kibukja, ha esetleg többet evett. ha most kicsit többet is eszik, mint kellene az ő korában és emiatt picit vaskosabb lesz az sem baj, mert ha elkezd intenzívebben mozogni, forogni, stb. úgyis lemegy. Legalábbis a védőnőm ezt mondta. Úgy vagyok vele, hogy inkább legyen vaskosabb(születésekor sem volt soványka), mint hogy éhezzen. Elég büntetés az, hogy csak két hétig tudott anyatejet enni, de akkor sem volt elég, sőt!
Császáros voltál?
Én igen,szerintem nekem ez is közrejátszott. Na meg nem tudott szopizni a mellemből a pici és sok volt a stressz is, mikor hazajöttünk. Hát mindegy most már. Bár tejcsit nem tudok neki adni, de szerintem nem een múlik, hogy jó anyucik vagyunk-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!