Hányan "babásodtunk" 2013-ban? Kinek van kedve tapasztalatokat cserélni? "Eggyütt babát nevelni? "
Kismamák tartsuk össze!
Szeretnék tapasztalatokat cserélni, és hasonló cipőben járókkal csevegni!
Ha van kedved osztd meg velem/velünk a szülésed történetét. Meséld el milyen volt a terhességed. Mutasd be a kisbabád, meséld el fejlődésének szakaszait! stb... stb...!
Előre is köszönöm az (állandó?!) válaszolók válaszait!!! :)
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!!! :)
(Ha lehet akkor egy becenevet a válaszok végére irjatok már, csak azért, hogy ne kelljen egyesezni...kettesezni) (:
Sziasztok!
Fel ev probalkozas utan, amikor mar szinte biztosak voltunk benne, hogy vmi baj van velunk pozitiv lett a teszt. Elmondhatatlanul boldog voltam. A terhessegem 13. heten vereztem, akkor a dokim agynyugalomra itelt. Aztan mar ha o engedett volna is dolgozni a csaladom nem, igy a hatra levo idot itthon toltottem. Ezt leszamitva egesz konnyu volt... Volt labdagadas, derekfajas, gyomoreges... de a hanyos idoszakot megusztuk.
A szules... Soha nem volt joslo fajasom. Szimpla kemenyedeseim voltak. A 36. hettol rendszeres 7-8-5 oercenkent jelentkeztek ez tobb oran at tartott, de aztan mindig elmult. 38+5 hetesen egesz allo nap tartott es ejszaka sem mult el. Igy 38+6 hetesen reggel elindultam a korhazba, ahonna akkor hazakuldtek es kozoltek, majd akkor menjek vissza ha mar nagyon faj...! 39 hetesen hajnali fel 5kor elfolyt a magzatvizem, bementunk a korhazba, de a fajasok nem jottek igy du. negyed 3kor oxitocynt kotottek be. Lassan elindult a folyamat majd 2 ora kitolasi ido utan 39+1 hetesen 2013.oktober 4.en reggel 6:31 perckor megszuletett elsoszulott kisfiam Dominic 3355 grammal es 49 centivel. Ahogy ilyenkor lenni szokott a pocakomra raktak, majd elvittek megmosdatni, meregetni stb... aztan vissza kaptam es eggyutt tolthettunk egy kis idot. De aztan inkubatorba vittek, mert lazas volt es a pulzusa is magas volt :( + tul sok idot toltott m.viz nelkul igy nagy volt a fertozes veszelye. Szerencsere nem kapott fertozest es 2 nap utan kikerult a inkubatorbol un. noverszobaba, ahol tovabbi 5 napot toltott, mert lenott nyelvfekkel szuletett es itt kulfoldon nem szokas felcsipni igy 5 napig kinoztak orrszondaval es megkelett tanulnia igy enni. Hal istennek ez is sikerult. Aztan haza jottunk. Szepen megtanult szopizni is es elhagytuk lassan a tapszert.
Mikor kiengedtek a korhazbol azt mondtak, hogy kisse gyengek a karjai de majd megerosodik. A haziorvosunk szerint (aki magyar) teljesen tokeletes baba, nem erti miert beszelnek osszevissza. A 2 hos statuszon a neurologusunk kozolte, hogy hypoton (izomgyenge) a kicsi, mert hason fekve nem tartja a fejet, csak forgatja. A haziorvos erre is azt mondja, hogy raer 3 hosan. A vizsgalat utan 2 napra segitseggel de mar elkezdte tartani a kis buksijat egy par masodpercre. Azota is gyakorol egyre ugyesebb. Bar sokszor nicns kedve es inkabb csak lefekszik, vagy sir :( 1x mar hasrol-hatra is atfordult teljesen, es egy parszor csak felig az oldalara. Szerintetek is le an maradva? Szerintem nincs... de mar nem tudom ... ezek a nagyon okos dokik allandoan a fraszt hozzak ram...! De abszolut nem hiszek nekik feltetel nelkul, mert anno amikor az evest tanultunk is minden doki mast mondott... Kotelezoen megkelett ennie 3 orankent 50 milit... ha csak 5 mili is marad mar nyomtak is le orrszondan mintha az elete mult volna rajta... holott csak faradt volt es kicsit kesobb szeretett volna meg enni. De azt meg mar nem engedtek mert, hogy 30 perce van csak evesre... utana mar nem kaphatott csak ha letelt a 3 ora... Szval tiszta bolondok haza. Nem is tudom mit keresunk meg itt... Az orvosi ellatas = a 0-val.
Egyebkent Domi egy nagy boldog, es egyre huncutabb kisfiu :)Tegnap fedezte fel a kis kezet es azota azt nezegeti szinte allandoan :)
Udv nektek. Riaaa
Sziasztok! Ria, láttam a decemberi utolsó válaszok között, hogy megnyitottad ezt az új kérdést :) Örülök! Velünk minden rendben, az ikrek szépen nőnek, kicsit nehéz az élet néha, este mikor a nagyobbikkal együtt hármat kell fürdetni, etetni, altatni, és közben itt a tél, és már harmadszor beteg az egész család. :( Próbálom megúszni, hogy a kicsiknek ne kelljen antibiotikumot adni, de elég sok az orrválladék, emiatt köhögnek is, egész nap orrot szívunk... Majd teszek fel képet is, csak most szaladok tovább. puszi,
Judit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!