Férjed milyen apa? Hogy jön ki fél év alatti picitekkel? Mit várhatunk el tőlük?
szia!
A férfiak már csak ilyenek... Én is leszoktam arról, hogy "átadom" a fürdetést, mert látom rajta, hogy legtöbbször semmi kedve. Ha ő ajánlja fel, akkor nem kell 2szer kérdeznie, rögtön vágom rá, hogy persze!:) Inkább abban jó segítség az én férjem , hogyha pl. főzök vagy megyek pl. kozmetikushoz , addig "elvan" a picivel. egyébként ez sokszor panasz más anyáknál is, hogy a párjuk mindig előrébb akar lenni. Az enyém is egyszer kifakadt, hogy "honnan tudnám mi baja a babának, hát nem tudja még elmondani!Majd ha beszélni fog, akkor tudni fogom!". Na, az még odébb lesz...:)
régebben az én férjem is így volt - nem nagyon tudott vele mit kezdeni, mert szerette ugyan, de csak egy kis sírós csomag volt neki,
de most, hogy már mászik, odakavar az apjához, amikor megjön a munkából, felkapaszkodik rá, gagyog neki, lehet vele "rendesen" játszani stb, már sokat foglalkozik vele
Az én párom a kezdetektől fogva pelenkáz, babusgatja, játszik vele, altatja, ellátja, és sajnos mivel 3 hós kora óta elfogyott a tej,még eteti is.
Bármikor ráhagyhatom akár egy egész napot is,ha kórházba kerülnék nem félnék attól hoyg egy hétig ketten vannak.
Bár!!! tény,hoyg az elején nálunk is így indult,hogy nem tudott vele mit kezdeni. LÁtott egy kisbabát, akit szeretett, de nem tudott hoyg hozzászólni, mert hoyg még olyan pici.
Na én már akkor azt csináltam,hoyg kedvesen elmondtam neki mindent, hoyg ilyenkor én mit szoktam csinálni, vagy olyankor hoyg szokott lenni, hoyg szereti a baba, hoyg nem szereti a baba, stb...és ezáltal magabiztosabb lett,mert ő is tudta hoyg amit csinál az úgy jó. Így ment ez hónapokon át, kedvesen de türelmesen (mintha 2 gyereked lenne), aztán utána már volt hoyg kérdezett amikor döntést kellett hozni (pl most akkor mit adja rá mert lepisilte a ruhát),és akkor én elekzdtem mondani,hoyg mostmár olyan ügyes és olyan jól csinál mindent mint én ,hoyg nem kell mindent megkérdeznie,kvázi mintha engedélyt kérne tőlem,hanem azt szeretném hogy legyenek önálló döntései is. Aztán döntött, általálban jól. Így mostmár magabiztosabb is lett, és így jutottunk el odáig,hoyg bármikor ha el kel mennem, és ketten maradnak, egyedül is elboldogul vele, és úgy hoyg nem kell percenként felhívnia hogy mit hoygan csináljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!