Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiságyat hogy kell elrendezni,...

Kiságyat hogy kell elrendezni, megágyazni mire hazajön a baba?

Figyelt kérdés

Kókuszmatracunk van, de nem igazán tudjuk eldönteni, hogy mit kellene vennünk rá (van rajta egy pamut huzat). Tudom, hogy gumis lepedő nem kell. amikor még nagyon pici kell neki egyáltalán baba-ágynemű? (van egy kombi-plédünk, olyan össze-vissza patentos zipp-záros(-:)Kérlek segítsetek, mert még van mit tanulnunk és már sürget az idő a bevásárláshoz.

Milyen lepedőt érdemes venni? Gumis szélűt?...

2009. nov. 25. 21:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

22:17-es vagyok újra, szerintem nem hideg pléd nélkül,de ez attól is függ,hoyg a szobában hány fok van illetve hogy milyen hálózsákban alszik.

Egyébként a bölcsőhalál egyik kockázatnövelő tényezője többek közt a túl meleg is,én ezért sem tettem alá semmit.Kényelmes vastag alvós ruha legyen rajta, meg vastag hálószák ha hűvös nagyon a szoba.

Mi háton altattuk,csak hoyg az újabb kérdésre is válaszoljak,de mondjuk nekem hason 10 másodpercig sem maradt meg üvöltés nélkül.Aztán ő néha az oldalára fordult magától amikor már tudott, (elég hamar rájött hogy kell),mert a még a kórházban az egyik csecsemős nővér mutatta nekem,hoyg az oldalán is aludhat, és be is fordította. Utána a kislányom imádott az oldalán lenni.

Azt mondják az okosok (= könyvek,védőnők,stb..legalábbis a többség),hogy még mindig érdemesebb háton altatni mint hason, a bukásveszély ellenére is.

Mégpedig azért,mert a bukást azért ki lehet kerlni, ha jól megbüfizteted. Nekem volt hoyg fél órát kellett várnom a büfire, de megvártam,és jól aludt. (Ez a rekord volt, azért általánosságban ennél hamarabb büfizett) A másik érv a hanyatt altatás mellett,hogy ha mégsem jött ki minden büfi,és mégis visszabukik egy keveset, akkor (elvileg) ösztönösen oldara fordítják a fejüket. Bár, a legtöbb baba ha hanyatt fekszik, akkor a feje az oldalra billen magától is,és akkor ki tud folyni a felesleg.

Ha hason van, akkor viszont a súlyánál fogva nem tud mit tenni afejéve, főképp amikor még nem tudja emelgetni.

2009. nov. 25. 22:38
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat, hiába olvasgat az ember, a gyakorlati tapasztalatoknál nincs jobb tanácsadó. Légzésfigyelőt veszünk, mert a párom sokat dolgozik, éjszakázik én így nyugodtabb leszek.

Köszi még egyszer, aranyosak vagytok! Mindenkinek jó babaázást, remélem hamarosan én is csatlakozom ehhez a "klubhoz"(-:

2009. nov. 25. 22:39
 13/13 A kérdező kommentje:
Nálunk a hőmérséklettel nem lesz gond, inkább attól félek, nehogy túl meleg legyen neki. 9. emeleten lakunk, most is kb 26 fok van a lakásban, a babaszoba talán egy kicsit hűvösebb, ott csak 25(-:
2009. nov. 25. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!