Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, hogy csapvizen nő fel a...

Baj, hogy csapvizen nő fel a gyermekem?

Figyelt kérdés
forralva kapta picinek,most simán töltök neki a poharába vagy amiből iszik.természetes kap minden nap frissen facsart gyümölcslevet,meg másfajta innivalókat,csak babavizet nem kap.most másfél éves,már adhatnék neki felnőtteknek való ásványvizet?köszi válaszod!

2013. dec. 19. 21:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Enyémek is sok csapvizet isznak. Itthon étkezésekkor inkább ásványvíz, de az evések közt csapvíz van a kulacsban, azt isszák. Így gyakran tudjuk cserélni, mindig friss van benne.

Adhatsz neki már ásványvizet, a Szentkirályira amúgy rá is van írva, hogy babavízként adható.

Szerintem inkább igyanak csapvizet az étkezések között, mint cukros teát, gyümölcslét.

2013. dec. 19. 21:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha megfelelő minőségű a csapvíz, akkor nem lesz semmi baja tőle. De nálunk például sokszor barna a víz (a házban elavultak a csövek, panelban lakunk), így mi nem adtunk neki csapvizet, inkább a szentkirályi buborékmentes vizéből készítjük a tápszert, és azt kapja víznek is. Ezt te is adhatod nyugodtan a gyermekednek.
2013. dec. 19. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Dehogy baj.

A lányom csak azt kap, mi se iszunk mást.

Pénzünk se lenne ásványvízre, de felesleges is lenne venni, mert a mi városunkban ásványvíz minőségű a csapvíz is.

2013. dec. 19. 23:07
 4/5 anonim ***** válasza:

1,5 éves kora óta én sima ásványvizet adok a lányomnak, pl Mizse, 50 ft körül van, nem olyan drága, mint a babavizek.

Szóval alacsony ásványi anyagtartalmú vizet nyugodtan kaphat, pl Mizse, Primavera, a sajátmárkás vizet is nagyrészt ezek, csak más a csomagolásuk, és úgy még olcsóbb.

Én nem nagyon szeretem a csapvizet, a nehézfém, klór és egyéb "szennyeződések" miatt. Úgyhogy mi pl vízszűrő kancsóból isszuk az vizet, ez hatékonyan csökkenti ezeknek az előfordulását a vízben (hozzáteszem pl a nehézfémek forralással még inkább koncentrálódnak!)

Szóval persze, ihat csapvizet is, de egészségesebb alternatíva egy olcsóbb alacsony ásványi anyag tartalmú ásványvíz, vagy vízszűrő kancsó (ez havi szinten 1500-1800 ft körüli összegbe jön ki, pl: Laica)

És az íze is fényévekkel jobb lesz a víznek!

2013. dec. 19. 23:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Kisfiam is csapvizet ivott, és iszik is, mi is azt isszuk. 1 éves koráig forralva kapta, utána simán engedtem a csapból ahogy te is.
2013. dec. 20. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!