Fél éves gyereknek 1,5ös tej?
Az a helyzet hogy a fiamat az anyósomra kellett bíznom és azt mondta hogy adott neki 1,5ös tejet, mert a tápszert nem találta...
Mi baja lehet? (Csak mert mindenkitől mást hallok.)
5.-ik. A tejérzékenység nem arra vezethető vissza, hogy mi már pár hónaposan kaptunk tejet és a szevezetünk nem tudta feldolgozni. Akkor még nem is hallottunk tejérzékenységről.
Éppen azért van ennyi tejérzékeny, mert későn kapnak tejet a gyerekek és az immunrendszer nem tud ellenanyagot termelni már.
Egy emberöltő alatt NEM változik meg az emberiség emésztőrendszere.
Sok ismerős kismama van, aki ma is ad a gyerekének tejet pár hónapos korban, és nem lettek tejérzékenyek a gyerekeik.
Mennyit kapott?
Ha csak 2 dl-t, attól nem hiszem, hogy baja lesz, kivéve ha érzékeny rá. Akkor bizony durva hasfájás, pöttyösödés, ilyesmik lehetnek.
7 válaszolónak : az 5-ik jól írta és nem mindig azonnal derül ki, hogy valaki tej-tejfehérje-vagy laktóz érzékeny. Én is már 4 hónapos koromtól kaptam tejet anno. Kiskoromban állandóan felső légúti megbetegedéssel szenvedtem, rengeteg antibiotikumot megetettek velem. 16 évesen kivették végül a mandulámat. Utána többszöri tüdőgyulladásom volt amit nehezen kezeltek, majd megjelent a durva ekcéma. Rengeteg bőrgyógyásznál voltunk, mindegyik csak a krémeket írta és azt mondták soha nem fog eltűnni mert krónikus ekcéma. Egy ismerősünk ajánlására elmentünk allergiavizsgálatra Pestre és kiderült , tejfehérje érzékeny vagyok. Mióta diétázom se ekcéma, se betegség. Szóval régebben is lettek érzékenyek a tejre, nem véletlenül nem ajánlott adni a piciknek!
Kérdező szerintem egyszeri alkalomtól nem lesz probléma , esetleg meghajtja a babát. Ha kipöttyösödne akkor meg már időben tudod, hogy neki nem jó a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!