Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha ölben van a baba, az nem...

Ha ölben van a baba, az nem ültetés?

Figyelt kérdés

4hós a babám ,még kicsi, nem ül. Viszont sokszor olvasom itt, hogy amíg ő saját magától nem tanul meg ülni (mászásból), addig nem szabad ültetni, mert az káros a gerincére, a nagy terhelés miatt. De kérdem én: ha ölben tartunk egy babát, akkor is ül, csak épp a karunkon. De akkor is a súly nehezedik rá a gerincére. Vagy rosszul gondolom?

Köszönöm a véleményeket.

2013. dec. 18. 14:48
 1/5 anonim ***** válasza:
én azt nevezem ülésnek,amikor a fenekére ülteted pl a földön-és az egész súlya ránehezül. az öledben kap egy kis alátámasztást. ugyanígy a hordozóban is.-szóval ezt én nem tartom annyira károsnak
2013. dec. 18. 14:54
 2/5 anonim ***** válasza:
ha a karoddal tartod a súlyát mondjuk a hóna alatt, szerintem az még nem ültetés. Viszont ha csak megtámasztod minden oldalról, hogy ne dőljön el, az már az.
2013. dec. 18. 15:02
 3/5 A kérdező kommentje:
És ha ül a karomon, én meg csak a hátánál tartom, hogy ne lökje hátra magát véletlenül? Akkor is a teljes súlya ránehezedik?
2013. dec. 18. 15:07
 4/5 anonim ***** válasza:
nem szabad igy ültetni az öledben inkább feküdjön az is ültetés ha az öledben ül. A hordozó sem ajánlják napi szinten több órára mert az is árt a gerincének.
2013. dec. 18. 15:27
 5/5 anonim ***** válasza:
nyugi :) persze hogy ülhet az öledben, gondolom nem órákat, hanem csak alkalomszerűen és inkább neked támaszkodik a kis háta.
2013. dec. 19. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!