14 hónapos babának megfázás esetén mi kell a gyógyszertárból?
Baby Luuf balzsam (éjszakára, megkönnyíti a légzést), Stodal ha köhög, Nasivin szintén alvás előtt és tengervizes orrspray orrszívás előtt.
Hársfa tea nagyon jó köhögés ellen!
Hársfa tea és a tengeri spray nagyon jó valóban!
Házipatika oldalon nagyon sok hasznos dolgot lehet találni. Én szerintem azért mindenféleképpen lássa doki.
A méz nagyon sok mindenre jó! Igazi kincsesbánya mesterséges adalékok nélkül:
Hársfa tea mellé még ajánlanám a csipkebogyó teát!
Persze ahogy ez előző hozzászóló is írta fontos a szellőztetés és a pici levegőztetése mondjuk egy egészségügyi sétával. Ha nagyon magas a láza mindenféleképpen orvos lássa, ott kaphatsz baba kúpot.
A teákat megelőzésképpen is lehet iszogatni babának mamának egyaránt. Nem ártalmas sőőt nagyon hasznos. Csipkebogyóban magas C vitamin van ami nélkülözhetetlen téli időszakban.
Sok sikert és remélem tudtam segíteni ezekkel.
A kamillatea az inkább gyulladásgátló, gyulladás csökkentő hatású. A kamillás gőzölés jó nátha és a légúti betegségekre, oldja a köhögést valamint az immunt is erősíti, de nem hiszem, hogy 14 hónapos babádat rá tudod venni a gőzölésre. ha van egy egyszerű szobai párológtatód a vízébe tehetsz kamillát. Nekem ilyen gyertyás van, olcsó és praktikus.
De vigyázz ha kamilla teát itatsz vele hasmenést okoz mivel béltisztító és hashajtó hatással rendelkezik.
C vitamin, csipkebogyó tea kitünő.
Egy-két napig kaphat kamillát, de hosszú távon ne add neki, mert "átmossa" a beleit, szétroncsolja a bélbolyhokat.
Csipke tea tényleg jó, hidegen áztatva (ilyen kicsinek még nem kell egy éjszakát szerintem, csak pár órát), és tehetsz bele mézet, de csak picit :)
Éjszakára pedig az ágya alá-mellé egy négybe vágott hagymát, annak az illóolajai is segítenek sokat! De ez nem patikai beszerzés :))
Ja igen. Gyerekorvossal a hársfa és a csipketeát is felírathatod, úgy sokkal olcsóbb, kamillát is fel lehet azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!