Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan, hogy egy babánál...

Van olyan, hogy egy babánál kimarad a forgás?

Figyelt kérdés

Hogy pl egy baba hamarabb tanul meg kúszni, mint forogni. Létezik ilyen? És lehet ennek mellék- vagy egyéb hatása?

(Úgy sejtem, hogy nálunk fennáll ennek a veszélye.)

Köszönöm.

2013. dec. 17. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Pontos választ nem tudok adni, annyit mondtak rá, hogy valamilyen fejlődési rendellenességre utalhat, mert meg van melyik életkorban melyik mozgás szakaszt kellene tudniuk. Nos, az én fiam egy hetesen emelte, forgatta a fejét, kinyomta magát, 5 hósan egyedül stabilan ült, de soha nem forgott se oda se vissza. 10 hósan állt fel, 17 hós koráig csak mászott. 3.5 éves, számol, versel, mondókázik.
2013. dec. 17. 12:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Én megmutatnám egy dévényesnek. De ez csak az én véleményem. A kisfiammal voltak problémák, így én 2x óvatosabb vagyok.
2013. dec. 17. 12:50
 3/6 anonim ***** válasza:

van ilyen, de nem jó.

2 okból fontos bizonyos sorrend és hogy ne hagyja ki, egyik az agyi érés, bizonyos mozgásformák indítják be az agyat.

másik, hogy a testet készíti fel, ezért a sorrend. tehát a forgással olyan izmokat erősít amik kellenek a kúszáshoz.

nem árt megmutatni dévényesnek ha erről van szó.

nálunk úgy volt, hogy 5 hónaposan forgott, 5 hónapos és 1 hetesen kúszott, 5 hónapos és 3 hetesen mászott, pont 6 hónaposan felült és rá 2 hétre felállt.

tehát 6 héten belül minden mozgásformát elkezdett, ez túl gyors, sajnos gondunk is volt belőle, de szerencsére megoldódott az évek alatt :)

2013. dec. 17. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy egészséges, ha kimarad a forgás, nem ijesztgetek, vagy károgok, de a forgás fontos lépcső, bár nálunk a kúszás maradt ki, egyből mászni kezdett a fiam.
2013. dec. 17. 13:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, Nővérem pl előbb megtanult járni mint mászni :D És semmi baja nincs.
2013. dec. 19. 08:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Ilyenkor jöhet sok olyan válasz, hogy nem, nem gond, mert az én lányom 15 hónapos koráig csak feküdt, aztán felállt, elfutott a könyvért, és mesét olvasott a családnak (sarkítok, direkt). A mozgásfejlődésben vannak tól-ig határok, amelyek között egy mozgásforma beindulását normálisnak tekintjük, ez előtt korainak, utána későinek. Egyik sem igazán kívánatos, de az esetek 80%-ban még ezek sem jelentenek semmit. Amitől tartunk, amit ki szeretnénk zárni, az a maradék 20%. Jelen esetben forogni hátról hasra 3-6 hónapos korig, visszafelé 4-7 hónapos korig "illendő" egy babának. Ha hasonfekve megtanul kúszni már 5 hónaposan, viszont csak 6 hónaposan forog, azt nem igazán tekintjük kórjelzőnek, ha látványos merevség vagy petyhüdtség nem társul a felcserélt mozgásfejlődési fázisokhoz. Amennyiben 7 hónapos koráig nem próbálkozik meg a forgással, akkor abban az esetben is érdemes fejlődésneurológushoz fordulni, ha mellette kúszik. Ő kizárhatja a kóros izomtónust, vagy egyéb rendellenességet, vagy gyógytornászhoz utalhatja a picit, szükség szerint. Jó volna tudni, hogy mennyi idős babáról van szó.
2013. dec. 27. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!