Hogyan lehetne rávenni a kezdő apukát, hogy ne féljen a baba körüli teendőktől?
Figyelt kérdés
Férjemről nem gondoltam, hogy így beijed, mert nem az a tipus, nagyon várta a babánkat, de mióta megszületett, (3hetes), mindent én csinálok a babával, pedig korábban azt hittem, majd örülhetek ha odaférek hozzá én is. Most meg alig meri megfogni, bár azt megteszi, beszél hozzá, énekel, táncol vele, de sem pelenkázni, még cumisüvegből etetni sem, se öltöztetni, sem fürdetni nem akarja. Azt mondja, fél, hogy összetöri, meg rosszul csinálja, és attól sírni fog a baba. Fürdetésnél is ott van, megcsinálja a vizet, nézi, de ennyi...Azt mondta, majd ha nagyobb lesz, majd akkor már ő is bátrabb lesz vele...Hát, én nem értem ezt, mert nem hiszem, hogy akkor amikor már sokkal jobban ficánkol, könnyebb lenne majd!?2008. júl. 13. 22:17
1/2 anonim válasza:
Nem is inkább a ficánkolás miatt, hanem csak egyszerűen esetleg hozzászokik, hogy ő ennyit csinál és kész.
Semmiképp ne erőltetsd, neki kicsit nehezebben jön ez a dolog. Esetleg lépésekben, úgy, hogy te folyamatosan ott vagy mellette, és mondod neki, hogy ha esetlen valamit nem csinál "jól", segítesz neki, megmutatod. Folyamatosan bátorítsd. Egyszer se cseszd le, mindig legyél vele türelmes. Ha többedszerre se csinál valamit jól (pelenkázás pl) akkor is szépen lassan mutatsd meg neki a folyamatát. Ha sikere van dicsérd, de ne nagyon hangsúlyozd. Tudom, ez kicsit olyan, mint a gyerekeknél, ha valamit el szeretnénk nála érni, de szerintem ez a leghatásosabb. Sok sikert!
2/2 anonim válasza:
mond neki azt például hogy a fürdetés azért az apák feladata,mert a pici sokkal nagyobb biztonságban érzi magát egy nagy,erős férfi kézbe. Ez jót tesz a párod lelkének is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!