Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valaki, akinek a babájáról...

Van valaki, akinek a babájáról leműtötték (nem lézerrel és nem fagyasztással, hanem sebészetileg) a hemangiomát? Elmondaná, miért műtötték és hogy zajlott?

Figyelt kérdés

a bőrgyógyász (heim pál) azt mondta, hogy csak altatásban, műtéttel lehet kezelni a baba hemangiomáját - elmúlt 6 hós, és a nyakán (a kis tokácskája alatt) van egy szeder szerű, amúgy nem olyan nagy, és már nem növögető érdaganat. (4-5 mm-es, 2 hetes korától nőtt 4-5 hós koráig). kaptunk egy krémet rá, ami persze semmit nem ér, vissza kell mennünk, de én félek - féltem a babám ettől az altatásos mizériától.

volt valakinél hasonló?

azt mondta a doki, hogy sérülékeny, és ha megsérül és nem áll el a vérzés, akkor kórházba is kell sürgősen vinni a kicsit. most kezd úgy mozogni, hogy már nem olyan védett mint eddig, nem szeretnék bajt se.

köszönöm a válaszokat előre is.

2013. dec. 15. 11:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Érdekes, a mi dokin azt mondta, várjuk meg a 2-3 éves kort, mert az esetek nagy részében magától felszívódik. Semmi krémet nem kaptunk, csak minden státuszon megnéző őket. Több is van: a jobb csuklóján kívül, szeder szerű 2 cm átmérőjű, 17 hónapos és kb 6 hónapja kezdett a közepe beszürkülni és halványodni, szerintem még 8-10 hónap és elmúlik. A kulcscsontjánál, a füle mögött és a feje búbján van 1-1 0,5 cm hemangióma, ezek most kezdtek csak el nagyon lassan változni, ezek makacsabbak, mint a nagy. Soha nem vérzett a kezén lévő, még kúszásnál sem volt gond, pedig ez igazán rossz helyen van a tiétekhez képest. Biztosan szükséges a beavatkozás? Mi ekcéma miatt voltunk 3 bőrgyógyásznál is, mindannyian azt mondták semmi teendő 3 éves koráig. Ha nem szívódik fel, majd akkor, de ez ritka.
2013. dec. 15. 22:31
 2/3 A kérdező kommentje:

igen, hát igen, a sérülékenység része a leginkább aggasztó, de hogy most írtad, a babátoknak a kezén van, és nem volt baj, sérülés, ez egy kicsit megnyugtat.

valószínű az altatás több kockázat jelen pillanatban, mint egy súlyosabb vérzés, sérülés bekövetkezése...

köszönöm szépen a válaszod :)

2013. dec. 15. 22:42
 3/3 Krisztina 17 válasza:
Az én kisfiamnak,a karján van hemangioma, és gyogyszeres kezelést Kaprá,Most lesz 8 hònapos, Február otta szedi, és Augusztusig kell szednie, javultneki, de nem tudom, hogy megefog gyogyulni
2014. jún. 27. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!