Ha előre főzök babámnak, azt hány napig lehet lefagyasztani? Hús is mehet bele? Jelenleg minden nap frissen csinálok neki mindent, de sok időt takaríthatnék meg a fagyasztással.
Hogy hány napig lehet tárolni fagyasztva, nem tudom, gondolom mint a többi nem babának valót.
De én úgy csinálom, hogy ha veszek valamiből többet, főzeléknekvalót, csak azt megfőzöm, össztrutymákolom, és bébiételes üvegekbe kiporciózom, és megy a fagyóba. Pl. multkor vettem brokkolit, cukkínit, külön külön nem lett volna elég, ezért egybe tettem, kis répával meg fehérrépával megfőztem, összeturmix és az aznapi kajához főztem még krumplit, a többi ment a fagyóba.
Így bármikor csak előkapom, melegvízben hamar kienged az "alap" és krumplit főzők hozzá, a husi is jégkockatartóban van a fagyóban, abból is előkapok, még rábotmixerezek és kész.
Megyünk nyaralni egy hétre, a babám nem szereti az üveges főzelékeket (csak a gyümiset) ezért muszály vagyok ilyen alapokat gyártani 7-et minimum (a 7 napra) és ott már csak krumplit főzők hozzá.
Van aki krumplival teszi el a kész ételt, én nem szeretem a krumpli kiengedve nem túl jó.
A husit jégkockatartókban szoktam lefagyasztani, ahogy itt sokan mások (megfőzöm, rábotmixerezek, és beletömködöm a tartóba)
Én a húst külön fagyasztom. A főzeléknek valót pedig nyersen. így nem babrálok minden nap a pucolással, hanem egyszerre egy nagyobb adagot megtisztítok, kiadagolom, és úgy megy a fagyóba. Reggel kiveszem, majd bedobom a lábasba, és megpárolom s kész is.
persze igyekszem én is minden nap frissen főzni, de mindig van a fagyóban olyan zöldség amiből nehéz kis adagra valót venni pl: tök, cékla stb.
Én szoktam a komplett, húsos főzeléket fagyasztani,általában 1-2 héten belül megeszi, de olyan is volt már, hogy több időt (3-4 hét) állt a fagyasztóban, és semmi baja nem lett tőle a gyereknek.
Egyébként szerintem eláll tovább is. Én mindig sterilizált poharakban teszem el, biztos ami biztos. Tényleg nagy könnyebbség, ha nem kell mindennap főzöcskézni, turmixolni, stb.
A kiolvasztott krumpli viszont tényleg nem túl jó állagú, ezér tén mostanában a fagyasztásra szánt kaját inkább rizzsel vagy tésztával dúsítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!