Hozzátápláláshoz, akik nem üveges ételt adnak a babának, miket kezdenek el lefagyasztani?
Olyanokra gondolok, hogy cukkini, mert pl. azt nem tudom lehet-e a babának lefagyasztani. Amiket most lehet kapni, elkezdeném, megpróbálnám beszerezni idős néniktől a piacon vagy ha van a szüleimnek, akkor tőlük kérni, hogy hozzák fel.
Leginkább cukkinire lennék kíváncsi, hogy az nem lesz rossz ha lefagyasztanám, s amikor azt adnám a babámnak, akkor kiolvasztom?
Még most kezdtük a hozzátáplálást. Jelenleg almalénél tartunk, s mivel első baba, így érdekelne, miket szoktatok lefagyasztani zöldségekből, gyümölcsökből, hogy lehetőleg ritkán keljen bébiételt venni. Szeretek főzni, így nem okoz gondot a napi vagy 2 napi főzés.
Persze az olyanok, amik később már nem teremnek a kertben. A cseresznyéről lecsúsztunk, de meggy már van, most jönne a cukkini, szilva (s abból milyet? lingló vagy kék színű), amik később lennének jók. S még mik vannak?
Babot, káposztát lehet babának adni? Ha igen mennyi idősnek?
Pl. barackot nem fagyasztanék, vagyis szerintem az nem jó, tököt nem tudom lehet-e s az is milyen lenne úgy. Cukkinit szeretnék, de nem tudom, babának a fagyasztottad oda lehet-e adni, mert pl. azt a szüleimtől tudok szerezni.
Én eddig ezeket tettem el a fagyóba:meggy,cseresznye,cukkini/reszelve/,ha csirkét főzök a mellét külön készítem el és azt is lefagyasztom jégkockatartóban,
Úgy tudom 10 hótól lehet adni a káposztát,karfiolt,
Cseresznyéről sajna lemaradtam.
Meggyet az úgy jó, ha egészben tettem el, s utána magozom?
Csirkénél én azt boltban veszek csirkemellet, s azt fogom adni a babának, azt tudok mindig frissen venni.
Káposztát, karfiolt azt hogyan kell majd lefagyasztani? Káposztát gondolom reszelve, s karfiolt?
S a BABot azt mikor kell adni?
Azt is érdemes fagyasztani?
S leírnátok, milyen gyümölcsöket tesztek majd el, s hogyan fagyasszátok le őket?
Első baba, így minden érdekelne. Köszönöm.
Utolsó hüvelyes bab? Én egész babot kapnék, azt is lehet eltenni? Töknél az, amiből a tökfőzeléket csináljuk, s lereszelve vagy sütő tök?
A sárgabarack, s őszibarackot is lehet fagyasztani?
Az úgy nem lesz rossz?
A sárgabaracknál nem úgy van, hogy 1 éves korig nem lehet, csak hallottam más anyukától.
S ezeket kis adagban zacskóban vagy dobozban teszitek el?
Mondjuk nálunk kicsi a hely. Hűtő felső részénél egy rekeszt tudunk használni, mert a másik része apósé. 140 cm-es hűtőnk van, mert szekrény alatt van kialakítva a hely, s a fagyó rész kicsi :(
Sárga és őszibarackot is rakhatsz a fagyóba. Mindkettőt úgy szoktam csinálni, hogy megmosom, megpucolom, kimagozom, az így kapott fél vagy negyed barackokat egy tálcára teszem, úgy hogy ne érjenek egymáshoz (a tálcár leterítem folpakkal), majd az egészet egy másik darab folpakkal betakarom. Berakom a fagyasztóba. Ha megfagyott, leszedem a tálcáról és egy zacskóba teszem. így mindig annyit szedek ki, ami kell. Felengedve picit vizesebb, puhább, de az íze akkor is finom lesz. Én joghurtba, túróhoz, de rizspehellyel is adtam.
Bab: én zöldbabot és fejtett babot is szoktam fagyasztani. a zöldbabot megmosom, a végeit levágom, feldarabolom a hüvelyeket kb. 1,5-2 cm-es darabokra. Újra átmosom, majd leszűrve forró vízbe dobom addig, míg a víz ismét felforr. Kiszedem egy tál jeges vízbe, lecsöpögtetem, majd kicsit hagyom hűlni, száradni. Ez után zacskózom.
Fejtett bab: kifejtem, megmosom, majd ugyanígy picit leforrázom..
Körte, szilva, ugyanúgy csinálom, mint a barackot.
Cukkini: reszelve és kockákra vágva is szoktam fagyasztani. A reszeltből főzelék (ugyanolyan, mint a tök), a kockák pedig ragukba, több zöldségből, húsból készülő ételekbe kerülnek.
Tök: a most kapható, kívül fehér színű főzeléknek, rántva fogyasztható.
A sárga húsút szoktuk sütni :)
Kapor, lestyán, petrezselyemzöld, zellerzöld megmosva, leszárítva, zacskóban fagyasztható.
Káposzta egész télen kapható, én azt nem tennék a fagyasztóba.
Karfiol, brokkoli: ősszel, mikor olcsó, akkor érdemes venni. Rózsákra szedem, kis időre sós vízbe teszem (így biztos kijön a virágok közül minden benne lévő rovar), majd ezt is forró vízbe dobom (balansírozom) és ugyanúgy járok el vele, mint a babnál leírtam.
Ha sok helyed lenne, érdemes lenne paprikát, paradicsomot is tenni a fagyóba... de így ez szerintem kilőve :)
Itt egy táblázat, hogy kb. mikor mi adható: [link]
az előző hozzátáplálási szabályzata nagyon jó! de a téma: én úgy csináltam, hogy mindig idény zöldséget gyümölcsöt vettem, vagy gyorsfagyasztottat, mert abban benne marad a vitamin. ált vettem csirka vagy pulyka mellett.
mindent külön külön edényben főzetm meg, külön a cukkini, külön a hús, külön a stb. nekünk nagyon sok aventes via poharunk van fedéllel. miután mindent megfőztem, és külön külön leturmixoltam elkezdtem minden pohárba más fajtát vegyíteni. egyikbe cukkini-sütőtük-hús, másikba répa-cukkini-hús és így tovább, gyümölcsöt zöldséggel én nem kevetórtem, de akrá azt is lehet. ezeket lezártam, be a fagyóba és minden nap más a menü. egyszer kell főzni egy héten és a poharak kis helyet fogyasztanak.
Vettem tököt. Eyikötök írta a főzeléknek, s rántva elkészíthető tököt. A kkívül fehér patiszont, ami olyan rózsa vagy milyen formájú, azt nem vettem, de egy másikat vettem, ami hosszúkás. Az jó szerintetek? ma beteszem a fagyóba reszelve.
Hát remélem jót vettem, legfeljebb azt nem kapja meg a fiam.
A sárga húsút tudom, hogy sütni kell, szoktam olyat venni, de azt is le lehet fagyasztani vagy inkább abból üveges a jó?
Akkor te cukkinit vettél. Az is jó főzeléknek, ha már kb. akkora, mint egy normál főzőtök. Amikor pici, ránthatod, de sajttal rétegezve a babának is jó lesz (úgy szeleteld, mint az uborkát salátának).
Sütőtököt fölösleges fagyasztani, mert szinte egész télen kapható, mert sokáig tárolható akár kamrában is.
Nem cukkinit, főzőtököt, amiből a főzeléket készítjük, azt vettem. Fehér színűt. A cukkini kívül zöld. Van ennek a töknek rózsaformájú alakja is, de olyat nem vettem. Ezt tudom, hogy rántva jó, de a hosszúkás tök viszont főzeléknek. Nem tudom a nevét, de vidéken éltem, s kiskoromban láttam miből mit készítenek :)
Reszeltem, most tettem a fagyóba, remélem nyersen kellett eltenni.
Cukkinit holnap veszek, de fentebb írták, hogy reszelve, s kockákban kell fagyasztani.
A reszeltet nyersen kell lefagyasztani? S azt nyersen is kell összeturmixolni ha kiolvadt vagy azt lehet úgy főzni, ha nagyon vékonyra lenne reszelve?
S a sajtos megoldásnál hogy kell elkészíteni? ott vékonyan felkarikázom, s azt adom sajttal? Sütni szoktad? Leírnád hogy készíted el?
Azt igaz később tudom hasznosítani, még 5 és fél hós a babám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!