Hozzátápláláshoz, akik nem üveges ételt adnak a babának, miket kezdenek el lefagyasztani?
Olyanokra gondolok, hogy cukkini, mert pl. azt nem tudom lehet-e a babának lefagyasztani. Amiket most lehet kapni, elkezdeném, megpróbálnám beszerezni idős néniktől a piacon vagy ha van a szüleimnek, akkor tőlük kérni, hogy hozzák fel.
Leginkább cukkinire lennék kíváncsi, hogy az nem lesz rossz ha lefagyasztanám, s amikor azt adnám a babámnak, akkor kiolvasztom?
Még most kezdtük a hozzátáplálást. Jelenleg almalénél tartunk, s mivel első baba, így érdekelne, miket szoktatok lefagyasztani zöldségekből, gyümölcsökből, hogy lehetőleg ritkán keljen bébiételt venni. Szeretek főzni, így nem okoz gondot a napi vagy 2 napi főzés.
Persze az olyanok, amik később már nem teremnek a kertben. A cseresznyéről lecsúsztunk, de meggy már van, most jönne a cukkini, szilva (s abból milyet? lingló vagy kék színű), amik később lennének jók. S még mik vannak?
Babot, káposztát lehet babának adni? Ha igen mennyi idősnek?
Pl. barackot nem fagyasztanék, vagyis szerintem az nem jó, tököt nem tudom lehet-e s az is milyen lenne úgy. Cukkinit szeretnék, de nem tudom, babának a fagyasztottad oda lehet-e adni, mert pl. azt a szüleimtől tudok szerezni.
A tökféléket (ha reszelve teszed el) főzni kell majd :)
A rózsa-féle a patisszon. Igen, én voltam figyelmetlen, amit vettél, főzőtök.
A sajttal rakott cukkini "receptje": A cukkinit (bébi) alaposan megmosod. uborkagyalun lereszeled. Egy vékonyan kiolajozott tűzálló tálba teszed vékony rétegben, majd megszórod reszelt sajttal. Ha már nagyobb lesz a babád, megszórhatod kaporral, pici fehér borssal. Sózni nem kell, a sajt elég sós. Az egészet letakarod alufóliával és forró ütőben puhára sütöd, a végén leveszed a fóliát, hogy a sajt is megpiruljon. Ha kész, turmixolhatod vagy ha már megeszi a babád a darabosat, kicsit összenyomod.
Én szoktam cukkiniből is tökfőzeléket csinálni, az íze ugyanaz, mint a töké. Ha túl nagyra nő a kertben a cukkini, így sem dobódik el :)
Ezt is úgy fagyaszthatod, mint a főzőtököt, reszelve vagy kockázva, nyersen.
Ha főzöd, nem kell kiolvasztani, fagyosan is elkezdheted majd főzni, így nem dobod ki a kiolvadt levét, amiben sok ásványi anyag van.
Remélem, így már érthetőbb :)
Utolsó, igen érthető, s köszönöm a receptet :)
Ezt hány hónapos kortól adhatom a babának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!