Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátápláláshoz, akik nem...

Hozzátápláláshoz, akik nem üveges ételt adnak a babának, miket kezdenek el lefagyasztani?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok, hogy cukkini, mert pl. azt nem tudom lehet-e a babának lefagyasztani. Amiket most lehet kapni, elkezdeném, megpróbálnám beszerezni idős néniktől a piacon vagy ha van a szüleimnek, akkor tőlük kérni, hogy hozzák fel.

Leginkább cukkinire lennék kíváncsi, hogy az nem lesz rossz ha lefagyasztanám, s amikor azt adnám a babámnak, akkor kiolvasztom?

Még most kezdtük a hozzátáplálást. Jelenleg almalénél tartunk, s mivel első baba, így érdekelne, miket szoktatok lefagyasztani zöldségekből, gyümölcsökből, hogy lehetőleg ritkán keljen bébiételt venni. Szeretek főzni, így nem okoz gondot a napi vagy 2 napi főzés.

Persze az olyanok, amik később már nem teremnek a kertben. A cseresznyéről lecsúsztunk, de meggy már van, most jönne a cukkini, szilva (s abból milyet? lingló vagy kék színű), amik később lennének jók. S még mik vannak?


Babot, káposztát lehet babának adni? Ha igen mennyi idősnek?


Pl. barackot nem fagyasztanék, vagyis szerintem az nem jó, tököt nem tudom lehet-e s az is milyen lenne úgy. Cukkinit szeretnék, de nem tudom, babának a fagyasztottad oda lehet-e adni, mert pl. azt a szüleimtől tudok szerezni.


2011. júl. 13. 20:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
ja, s cukkiniből a kicsit vegyem a bébicukkinit? Azt nyersen reszelve s turmixolva adjam oda vagy főzni kell? lehet nagyobbat is venni akkor, s az meg jó főzeléknek elkészítve, s azt mindenképp főznöm kell. Azt kisebb kockákra vágva főzítek meg?
2011. júl. 14. 22:43
 12/15 anonim ***** válasza:

A tökféléket (ha reszelve teszed el) főzni kell majd :)

A rózsa-féle a patisszon. Igen, én voltam figyelmetlen, amit vettél, főzőtök.


A sajttal rakott cukkini "receptje": A cukkinit (bébi) alaposan megmosod. uborkagyalun lereszeled. Egy vékonyan kiolajozott tűzálló tálba teszed vékony rétegben, majd megszórod reszelt sajttal. Ha már nagyobb lesz a babád, megszórhatod kaporral, pici fehér borssal. Sózni nem kell, a sajt elég sós. Az egészet letakarod alufóliával és forró ütőben puhára sütöd, a végén leveszed a fóliát, hogy a sajt is megpiruljon. Ha kész, turmixolhatod vagy ha már megeszi a babád a darabosat, kicsit összenyomod.


Én szoktam cukkiniből is tökfőzeléket csinálni, az íze ugyanaz, mint a töké. Ha túl nagyra nő a kertben a cukkini, így sem dobódik el :)

Ezt is úgy fagyaszthatod, mint a főzőtököt, reszelve vagy kockázva, nyersen.

Ha főzöd, nem kell kiolvasztani, fagyosan is elkezdheted majd főzni, így nem dobod ki a kiolvadt levét, amiben sok ásványi anyag van.

Remélem, így már érthetőbb :)

2011. júl. 17. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:

Utolsó, igen érthető, s köszönöm a receptet :)

Ezt hány hónapos kortól adhatom a babának?

2011. júl. 23. 00:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Miután már ehet sajtot is, azaz úgy 10 hónapos korától.
2011. júl. 24. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezt mindenképp kipróbálom :) Amúgy is imádok sütni-főzni:)
2011. júl. 25. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!