Van olyan alvókája a gyerekednek, ami nélkül nem tud élni? Kell alváshoz, boltba vinni kell, vendégségbe, étkezésnél is szem előtt kell lennie. Ki szabad mosni? :-) Tudod pótolni vmivel, amíg megszárad?
Igen, az egyik gyerekemnek van, de nem hozhatja ki a lakásból. Amikor 1 év körül láttam, hogy mennyire ragaszkodik hozzá, megtanítottam neki, hogy csak a lakásban lehet. Attól féltem, hogy elveszítjük, így nem engedtem elhozni. Leraktuk a bejárati ajtóhoz és integettünk neki mindig. Két hétig ment a sírás, mindig hozni akarta, de végül megszokta, hogy marad otthon az a rongy.
Csak akkor hozzuk ki a lakásból, ha orvoshoz megyünk vagy ha máshol is alszunk.
Kimosni sokáig nem engedte, de azért 2 év felett már megértette és ő maga tette be a mosógépbe.
5 éves, még mindig azzal alszik.
3 évesen kezdte az ovit, oda sem engedtem bevinni, választottunk ovis alvótársat.
Az egyiknek nem volt soha ennyire kedvenc, játékkal alszik, de mindig úgy választja ki az aktuális hálótársát, mint a szultán a háremhölgyei közül.
A másiknak van, féltem is rendesen. Én sem engedem, hogy hurcolássza. Amikor elvitte egy hétre az erdei táborba, akkor nagyon be voltam tojva érte, azt tudtam, hogy a gyerekemre vigyáznak mint a szemük fényére, de ha elveszik a játéka, akkor tuti pszichológus kell a gyereknek. Ráadásul abszolút pótolhatatlan darab.
Csak kíváncsi voltam, másoknál hogy van. A kislányomnál a kispárna a minden. Mindig attól féltem, hogy elhagyjuk, így a rácsvédőből varrtam újabb párnákat.
Érdekes módon ő imádja, ha frissen ki van mosva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!