Hogyan és mikor tanult meg puszit adni a babátok?
17 hónapos a kisfiam. Alapvetően vidám, mozgékony, borzasztóan kiváncsi baba, de a figyelmét nagyon nehéz lekötni. Próbálom tanítgatni egy pár dologra, pl. puszit adni, mutogatom neki a kiskönyvekben az állatokat, utánzom őket, vagy pl mutogatom, hol a szeme, füle ilyesmi...de azt vettem észre, hogy nem nagyon érdeklik ezek, nem is nagyon uzánoz...néha, nyugodtabb pillanataiban mondja, hogy vau-vau, meg háp-háp, szóval valahol révbe érnek nála a dolgok, csak kérésre, vagy játékból, amikor én szeretnék vele játszani, akkor természetesen nem vevő a kezdeményezésemre...
Puszit egyáltalán nem akar adni...tudom, tudom, hogy minden gyerek más ütemben fejlődik, és hogy nincs lemaradva egyáltalán, csak csodálkozva olvasom a fórumokon, hogy még egy éves sincs a gyerkőc, és már ontja magából a puszikat...tényleg ennyire nem érdekli a kisfiamat ez???
A fiam három éves kora után tanult meg puszit adni. Igaz, én nem is erőltettem nála ezt.
Nem rosszból, de most tényleg a pusziadás meg a "pápá" intés meg ezek mutatják a gyerek fejlettségét?!
8 hónaposan cuppanós örömködőst :) véletlen volt de látta hogy tetszik és nem volt nagy kunszt ismételnie tudatosan.
amúgy ez egy reflexből jön , pár naposan amikor mellettem aludt végig cuppogtatta az arcom ,biztos emlékeztek a cicikereső reflexre ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!