Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ujszülöttnél hány fok legyen...

Ujszülöttnél hány fok legyen a lakásban? Nálatok mennyi?

Figyelt kérdés
A paromnak es nekem a 20 fok koruli a kellemes. Lehet ennyi? Hogyan öltöztessem fel a picit? Annyira tanacstalan vagyok...
2013. dec. 9. 20:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%
januárban fog születni,szerintem olyan 21-22 körül fogjuk akkor is tartani a lakást,fürdéshez 23-24 szerintem,de majd alakul..Első gyerek májusi,nála is kb. ezek a hőfokok működtek. Rugi,body,takaró a tervem
2013. dec. 9. 21:27
 12/20 anonim ***** válasza:
21-23 fok között ideális nappal,éjszaka 19-20. Fürdéshez valóban legalább 25 fok legyen,amíg nagyon picike,addig takard le egy textilpelussal a pocakját fürdésnél,azt nedvesítsd mindig,meg ne fázzon.
2013. dec. 9. 22:02
 13/20 anonim ***** válasza:
Ahogy az előttem válaszoló is írta: éjszaka 18-18 nappal 20-22, fürdéshez min 25 fok, de inkább több, nálunk 27-28 van a fürdőben, pedig 17 hónapos. Arra figyelj, ha majd a földre teszed ott mindig hidegebb van, de az még jó pár hét...nem kell melegebb, sokkal hamarabb kapnak el ezt-azt a meleg lakásban lévő gyerkőcök, gyerekorvosunk mondta.
2013. dec. 9. 23:02
 14/20 anonim ***** válasza:
66%
1 hónapos a babám. A kezdetektől 21-22 fok van a szobában, 23 még elmegy 24 fokban már nyűglődik az alvással. Body, rugi van rajta és egy vastagabb pléddel takarom be. Fürdéshez persze azért kell a 24-25 fok.
2013. dec. 10. 03:12
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Úristen! Ti jetik vagytok komolyan! :) 19-20 fokban én pulcsiban, vastag zokniban is vacogok! Pedig nem vagyok fázós de ha lakásban ennyi a hőmérséklet, mint pl anyáméknál, megfagyok. Nálunk 23 fok van, fürdéskor bekaplcsoljuk az olajradiátort, így lesz 25-26 fok, olyankor szakad rólam a víz, de nem akarom, hogy a babám megfázzon. 23 fokban vagy rövidujjú body volt rajta és hosszúujjú rugi, vagy hosszúujjú body és ujjatlan, kicsit astagabb rugi. Éjjel egy darab vékony törcsivel akartuk be. Fürdés után sapi és vékony újszülöttkesztyű, amíg meg nem száradt a haja, akkor mindet levettük.

Most egy évesen, mivel ugye mászik és a padlófűtés két hetente egyszer kapcsol be 3 napra, ezért egy vastagabb naci van rajta és hosszúujjú body, ha a kő hideg, akkor kap egy vékonyka mellényt is mert az a heppje, hogy lefekszik a földre és rúgdalja a falat, hűtőt, szekrényt, stb. Ja és kétszer volt beteg, mindkettő vírusfertőzés miatt és nem azért mert meghűlt, vagy mert nálunk meleg van...

Igazából te döntöd el, mit adsz rá, ösztönből tudni fogod. Ha melege van, piros az arca, forró a keze, tarkója, háta, mellkasa és izzad (nem mindegyik újszülött tud izzadni, az enyém izzadt mint a ló, mikor anyós feltekerte a fűtést 27 fokra, mert ő fázott. Ha a baba fázik, akkor hideg a tarkója, háta, mellkasa, esetleg lilul a szája, de az már extrém eset. Újszülöttnél nem a kezén nézzük, hogy fázik-e vagy melege van, hanem a fent említett helyeken. Az ilyen piciknek még nem százas a vérkeringése, ezért ha a mellkasa, háta, tarkója meleg is, a kis keze lehet jéghideg. Adhatsz rá ilyenkor újszülött kesztyűt, vagy ha ébren van, akkor megmasszírozhatod neki.

Egyébként gratulálok! :)

2013. dec. 10. 03:24
 16/20 anonim ***** válasza:

Senkinek sem jutott eszébe esetleg még a kórházban megkérdezni az orvost, vagy védőnőt? :)

Nekünk ott mondták a dokik,hogy kb. 22 fok körül legyen. És mivel az újszülött osztályon barom meleg volt, mondták,hogy fokozatosan szoktassuk hozzá.

2013. dec. 10. 05:46
 17/20 anonim ***** válasza:
nálam 22-23 fok van bent a szobában és kb 26-27 a fürdőben, ott fürdetem és öltöztetem vissza. body, rugi, zokni van rajta + 1 nagy polár pléd 4 rétegbe hajtva. ha melegebb van, kiütéses lesz
2013. dec. 10. 06:42
 18/20 anonim ***** válasza:
Nálunk állandó 22,5 fok van éjjel-nappal. Ha csak három tized fokot lejjebb megy, már fázom, és tudom, hogy mindjárt kapcsol a kazán. :) Pedig decemberi gyerek vagyok. Fürdéskor 24 fok van. A babán ujjatlan body van hosszú ujjú rugdalózóval, plusz 1 törölközőanyagú pléd meg egy rendes szőrös pléd. Nem fázik, nem izzad. Nekünk így kellemes a klíma.
2013. dec. 10. 07:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Ki mihez szokik hozzá.Nálunk mindég is 25-26 fok van (panel/távhő). Mi ezt szeretjük, kisfiam is ebbe született bele. Köszöni szépen jól van. Amikor még nincs fűtés szezon, és már "csak" 21-22 fok van,mi már fázunk.
2013. dec. 10. 10:13
 20/20 anonim ***** válasza:

Nekem a doki mikor a lányom megszületett (nov) azt mondta 20 fok legyen a szobájában nagyon meleget ne csináljak. Megnő a bölcsőhalál kockázata stb. És nem is kételkedtem benne mit mond mert előtte ezt olvastam.

"Míg a magyar szakirodalom 20-21 fokot javasol, addig tőlünk nyugatabbra 18-19 fokot jelölnek meg optimálisnak az alváshoz." Nálunk egyébként 20-21 fok van a lányom most volt egy éves még nem volt megfázva stb.

2013. dec. 10. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!