Mikor lehet először levágni egy újszülött körmét?
Figyelt kérdés
Azt mondta valaki, hogy szülés után két hétig nem szabad... Ez igaz? Attól félek, ha nagy lesz a körme összekarmolja magát. Lesz neki kesztyűje, de azért érdekelne a véleményetek.2009. nov. 23. 11:49
1/6 anonim válasza:
Én 6 hetes kora után vágtam le neki. Előbb könnyen begyulladhat. Nem karmolta magát össze, esetleg csak egy picit. De mióta vágom neki, azóta jól össze tudja magát karmolni.
2/6 anonim válasza:
Én pár hetesen még nem vágtam, de már nagyon zavart ahogy karmolta a mellem. Ezért azt csináltam, hogy ahol leszakadt egy körömdarab ott letéptem, nem lett tőle semmi baja, ilyenkor még olyan lágy a körmük mint a papir, simán lejön. Én is úgy 6 hetesen kezdtem csak vágni.
3/6 anonim válasza:
én már a kórházba hozattam ollót mert véresre vakarta a fejecskéjét- semmi baja nem lett sztem csak babona a dolog...
4/6 anonim válasza:
Én már első nap levágtam neki, ugyanis hosszu körmökkel született.
5/6 anonim válasza:
Én is már a kórházban levágtam, erre a csecsemős nővérek jól lebaltáztak, hogy 6 hetes korig nem szabad, mert begyulladhat a körömágy. Melyik a jobb, mert ő is összekarmolta az arcát?!
6/6 anonim válasza:
Szia!
Én a szülészeten a 3 gyermekes szobatársamtól kaptam a tippet. Rágd le neki. Nem vicc. Én két hétig rágtam a körmét. Nagyon gyenge, puha, nem tudod megsérteni, ő pedig nem karmolja össze magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!