Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg csak 1 éves kor után...

Tényleg csak 1 éves kor után ehet a baba banánt? Ti ezt betartjátok?

Figyelt kérdés
Ma néztem meg a kiskönyvet és abban az van, hogy csak 13 hósan adjunk neki banánt, (az aprómagvasakkal szerepel egy sorban). Én ezen kicsit csodálkozom, mert eddig úgy tudtam, hogy az elsők között van, amit adni lehet. Miért javasolják ilyen későn a bevezetését? Allergizálhat a banán is? És ha kiszedem a magját? Köszi.
2009. nov. 22. 20:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
26%
... és amiért még nem ajánlják, az a következő: nem hazai gyümölcs, nem itt terem, import árú. Zölden, éretlenül szedik le, majd befújják valamivel amitől megérik, mire idér. Az itthon termő gyümölcsök ezért egészségesebbek, nekünk valók. A déli gyümölcsök pedig a délieknek.
2009. nov. 23. 08:49
 12/16 anonim ***** válasza:
26%

4 hósan már kapta a fiam, csak a banánt fogadta el.

10 hónapos és napi 2 tuti megeszik semmi baja sőt még a székletét sem fogta meg 1 szer sem...

és én nem is látok benne magokat, de délután jobban szemügyre veszek egyet :D

2009. nov. 23. 10:01
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm még egyszer mindenkinek a válaszokat. Hát most megint elbizonytalanodtam kicsit. Nézegettem honlapok és még az lll oldalon is az van, hogy a banán az elsők között adható. Kedves 20.55-ös! Olvastam most erről is, de nem tudom pontosan mit jelent hogy keresztreakcióba lép, vagyis ha most enne banánt, akkor jövő nyáron lehet hogy kijönne a parlagfűallergia? (mert most nincs parlagfű)

Kedves utolsó! Hát én sem tudtam hogy van magja a banánnak :)) de van, a közepén megy végig, kicsi barna magok, de könnyen ki lehet vágni.

2009. nov. 23. 10:07
 14/16 anonim ***** válasza:
37%
Én már 4,5 hós korától adom neki. A kedvence. Nem is tudtam, hogy nem lehet pedig bújom a kiskönyv közepét is. :/
2009. nov. 23. 12:37
 15/16 A kérdező kommentje:
Most látom hogy vki lepontozott rendesen mindenkit :( nem én voltam, számomra mindenki válasza hasznos volt, azé is, aki adja a banánt, és azé is, aki óva intett tőle.
2009. nov. 24. 09:15
 16/16 anonim ***** válasza:
A keresztreakció szerintem azt jelenti, hogy a banán okozhat parlagfűallergiát. Ebben lehet valami, mert a mi gyerekkorunkban még nem volt banán, nem is volt annyi allergiás. De nem tudom, hogy ebben van-e igazság. Az tény, hogy külföldi, meg zölden szedik, és kényszerérett. Én nem adtam neki 1 éves kora alatt.
2009. nov. 30. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!