Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Éjszakai RENGETEGSZER felkelés...

Éjszakai RENGETEGSZER felkelésre van valami be vált ötletetek?

Figyelt kérdés

Lassan 8 hónapos a legkisebb. Éjjel jó esetben csak 3-4-szer kel. Általában szopizik is. Ha többször kel, akkor próbálom ringatni. Legtöbbször ha visszaalszik, és beteszem a kiságyba, egyből felébred. Már leginkább köztünk alszik. De én így féltem, nehogy ráforduljunk, meg kapjon levegőt.

Viszont ki vagyok már purcanva a felkelésektől....

Másnál volt ilyen? Mit tegyek???

2013. dec. 3. 22:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

dehát ha köztetek alszik, akkor tudsz te együtt aludni a gyerekkel! :) miért nem bízol magadban?

gondolom nem virrasztasz egész végig, hanem be-be alszol aludnál te jól is, evéstől-evésig, vagy evés közben is, csak stresszeled magad, pedig 5 perc vagy 5 óra alvás nem különbözik egymástól rá nem fekvés szempontjából, ha jobban belegondolsz! viszont a kialvatlanság az már inkább baj!

én úgy alszom, hogy 7-kor cicin elaltatom a babát, beteszem a kiságyba (aztán ahányszor felkel, ringatom vagy etetem...) és hajnalban ha felébred enni, félálomban már nem teszem vissza a rácsosba, hanem jóízűen alszom a kicsivel. (ez már 2 hós kora óta így van nálunk, sose volt gond. volt olyan, hogy rosszul mozdultam, és megkólintottam, de fel se ébredt!!! rajta még sose ébredtem, de még csak fel se sírt miattam. én tapazstaltból írom neked, hogy lehet együtt aludni a babával.

amúgy 8 hónaposan már nagyon ügyes a gyerek, és jelez, ha valami nem tetszik neki - pl. ráteszed a kezed, nyomod valamiét... de ösztönből nem fogod!

amúgy ha lehet, aludj úgy, hogy mindig te vagy középen, azért az apa mégse anya, egy apás együtt alvás már más tészta, bár lehet, valaki arra fog itt esküdni :)

csak nyugi. természetes dolog a gyerekkel együtt aludni, az anyák évezredek óta csinálják :) vannak országok, népek, akik csak (rém)hírből hallottak kiságyról és bölcsőről :) bízz magadban, és nyugodj meg, nagy babád van már, ügyes gyerek!

ja a leesésveszély miatt tegyél intézkedéseket, mert viszont foroghat (leeséségátló, vagy pedig szivacson kell aludni - én szivacson alszom együtt a 6 hónaposommal) :)

2013. dec. 3. 22:52
 2/14 anonim ***** válasza:

nekem is 8 hônaposom van,igaz max 2* êbred,de mi már nem visszük vissza az àgyàba,egyszerüen nincs eröm feltàpàszkodni. köztünk alszik tovàbb.

amîg kicsi volt,én is féltem,h.ràfordulok,de mostmàr egyàtalàn nem. biztos vagyok benne,h.ûgy üvöltene,h.mêg a szomszêd is arrêbb ugrik az àgyban! :)

2013. dec. 4. 07:02
 3/14 anonim ***** válasza:

Nos, senki ne vegye magára amit írni fogok, Én vagyok az ellentábor :)

Én ugyanezt végigcsináltam a Fiammal. A Fiam most 15hós és eddig 1 éjszakát aludt végig! :)

Amikor a fogzás volt, vagy megtanult felkapaszkodni a kiságyban az maga volt a pokol. Addig a "jó éjszakákon" CSAK 3x kelt fel, a fogzáskor 8 volt a rekord. Azt hozzá kell tennem, hogy soha nem votl fent órákig. A leghosszabb idő talán a 10-15p amig éjjel ébren volt.

Anyatejes volt, cicizéssel megnyugodott és vissza aludt, szerencsére Én vissza tudtam tenni az ágyába sírás nélkül.

Tudod Én egy valamiben már az elejétől biztos voltam! Bármi történjen, bármennyiszer keljen is fel, tuti, hogy marad a saját ágyában. Nekem is ezek voltak a félelmeim mint Neked, plusz az, hogy 1 éjjel aludt velem a Fiam mikor kicsi volt, és alig aludtam. Állandóan felkapcsoltam a villanyt, hogy hol fekszik, be van-e takarva, nem lóg-e le stb. Mondtam, hogy Én ezt nem csinálom. Inkább felkelek 8-10 alkalommal egy éjjel, de "nem gyengülök" el. Azt a kevés időt amit alvással tölthetek éjjel , legalább nyugodtan töltsem.

Időközben megtanítottam az egyedül elalvásra is, pedig 2 hónapos koráig csak úgy aludt el ha mászkáltam Vele a folyosón. Aztán meguntam, majdnem leszakadt a hátam, és kegyetlen Anya lettem :)

7hónapos kora óta nem ringatom, nem paskolom. Berakom az ágyába és kijövök. Megszenvedtünk, de 1 hét alatt átállt erre.

Sőt, 11hós kora óta nincs éjszakai "Anyahiányzik" szopi sem. Ha felkel megitatom, de ennyi.

Ja, eszembe jutott mégvalami: Én biztos nem aludnék szivacson :)

Hogy a kérdésedre érdemben is válaszoljak: nincs tökéletes megoldás arra,hogy ne ébredjen fel. Nálunk azóta alszik jobban mióta megy a párásító egész éjjel a szobájában. Valószínű száraz volt a levegő és felkelt arra hogy szomjas.

A megoldást Én sem találtam meg, hiszen a Fiam is felkel sztenderd 1x az éjjel. De azt hiszem vannak ilyen babák!

Az írásommal senkit nem akartam megbántani, lehet hogy mások szerint meg az az elv az elítlélendő, de nem bánom, hogy így szoktattam. Nyugodtak a Férjemmel az estéink/éjszakáink. Elég ha nappal használ ki teljesen a gyerekem :)

2013. dec. 4. 07:56
 4/14 anonim ***** válasza:
Kb 6-7 honapos koratol kisfiam is rengetegszer kelt. En mindig megszoptattam majd aludt vissza. Most 1 eves elfaradtam, eldontottem ejjel nem szoptatom. Nagyon jol viselte pedig o nagy szopis. Elfogadja a vizet amit regebben nem + cumi. Igy is felkel 3x de legalabb a ferjem is letudja nyugtatni. Erdekes h miota nem szoptatom tovabb alszik reggel. Meg csak par napja csinaljuk, remelem idovel csokkennek a felkelesek. Mindenesetre en mar kipihentebb vagyok.
2013. dec. 4. 08:36
 5/14 anonim ***** válasza:
nekem is segiiiiiitsetek!!!én is kész vagyok-bocsi hogy belekontárkodtam.még jó,hogy nappal alszik,mert nem birnám.én nem etetem minden nyikkanásra,de egy óra,mig visszaalszik.biztos nem éhség maitt ébred ennyiszer-gondolom.talán a fogacska.mi próbáltuk-nekem nem vált be,de nektek hátha-hogy már fürdés után be egy kúp-talán enyhit valamit..
2013. dec. 4. 11:20
 6/14 anonim ***** válasza:

A fiam 6 hónapos koráig 2 x kelt, visszaaludt. Aztán jött a fogzás, tutira az volt, mert 16 hónapos koráig 8 hónap alatt 12 fog bújt ki......így leszereltük a kiságy oldalát, az enyém mellé van tolva, azóta nyugodt és kipihent vagyok ő is és én is. Saját ágyában alszok, de mellette. Én nem értek egyet azzal, hogy síró gyereket fokozatosan leszoktatunk: csak azt tanulja meg, hogy hiába kér segítséget, nem kapja meg. Persze, hogy egy idő után beletörődik, tudja, hogy felesleges.

17 hónaposan is 2x ébred, elsőre elég egy kis simi és cumi, a másodiknál szopi kell, alszik fél 8ig.

Ajánlom figyelmedbe:

[link]

2013. dec. 4. 13:12
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

Tanulságos:

Én azt tapasztaltam negyven év alatt, hogy egy babát nem lehet elkényeztetni. Fenntartás nélkül szeretni kell! Nem szabad engedni, hogy hiába sírjon!

Kutatások bizonyítják – emellett az én tapasztalataim szinte eltörpülnek –, hogy három-négyéves korban azok a gyerekek a kreatívabbak, azok a gyerekek a kevésbé agresszívek, azok a gyerekek vágyódnak kevésbé ölbe, akiket ebben a korai időszakban mindig fölvettek, ha sírtak, amikor ölbe vágytak. Az anyuka megtanul néhány nap alatt különbséget tenni a sírások között, fantasztikus füle van, tudja, hogy mért sír, megismeri a sírást. Az ölbe vágyó gyereket ölbe kell venni! Nincsenek olyan nevelési megfontolások, amelyek alapján azt mondhatnánk, hogy hagyjuk, hadd sírjon. El lehet érni – sajnos, ezt is kipróbálták –, ha a baba üvölt, az anyuka nem reagál, másnap már egy perccel kevesebbet üvölt. Egy hét alatt el lehet érni, hogy többet nem üvölt. Hogy ilyenkor kihúzza-e magát az ember és azt mondja, hogy így kell gyereket nevelni, vagy elsüllyed a szégyentől, hát, ez ízlés dolga. Mert ez a gyerek azt tanulja meg, hogy a világot nem érdemes megszólítani, mert a világ úgyse felel soha.

Dr. R. J.

2013. dec. 4. 13:14
 8/14 anonim ***** válasza:

Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogyan akarja. De attól, mert valakinek MÁS a nézete még nem kell nekitámadni, és lepontozni a válaszát. De ez csak Én vagyok.....

Soha nem aludtam sem Én sem az öcsém az Édesanyánkkal mégis normális felnőtt ember lett belőlünk és imádjuk a szüleinket. Modern Anyának tartom magam, de nem vagyok híve ezeknek a modern nevelési módszereknek. Eszembe sem jutott magam mellé venni, eszembe sem jutott hogy ringatva alatassam (kivételek voltak, de nem állandósult) és eszembe sem jutott hogy magamon hordozzam. Nem hiszem, hogy ettől lesz egy gyerek "egészséges lelkületű". Én eleget foglalkozom a gyerekemmel napközben, mindent megadok neki, de nálam is van egy határ az EGÉSZSÉGES gyereknevelés és az elvakultság között.

Ja, és sosem hagytam sírni a Fiam! Mindezeket úgy tanulta meg és úgy szoktattam le, hogy nem hagytam hogy sírjon utánam!

Elöttem 3 példa van. Az egyik a rokonom, megengedte hogy a gyerekei bemenjenek az ágyba mellé,közéjük. Ott tartanak hogy 7 éves a gyerek és a mai napig hajnalba bemászik az ágyba és ha Ő nem akar aludni akkor felkelti a szüleit.

A másik aki maga mellé vette a gyereket, hogy tudjon többet aludni, mert neki így kényelmesebb, pár napja panaszkodott hogy annyira megszokta ezt a gyereke, hogy minden rezdülésükre felkel a közös ágyban, és házasélet nuku.

A harmadik pedig állandóan minden nyikkanásra cicit adott, 2 éves!!!! a fia ( 16kiló- tehát nem hinném hogy éhes) és éjjelente még 5x szopizik.

Hát köszönöm szépen....

El lehet engem ítélni, mindenki azt csinál amit akar, DE nem bántam meg hogy ilyen szívtelen voltam!

2013. dec. 4. 13:47
 9/14 anonim ***** válasza:
ez most kamu?vagy tényleg?
2013. dec. 4. 14:38
 10/14 anonim ***** válasza:
2013. dec. 4. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!