Cukros teát ne adjunk éjszaka a babának, DE szophat. A szopás nem teszi tönkre a fogacskákat?
21:51-es: Köszönöm.
Igen, 3x kel éjjel szopni, és én sem tartom ezt természetesenek. Hulla vagyok. Egyik nap adtam neki édeskömény-alma teát, üvegeset, amit a boltban kapni. De igen, van benne cukor, igaz nem hozzáadott, de mégis féltem a fogait. Megpróbáltam számtalanszor a sima vizet éjjel, de nem fogadja el, visít. Szopni akar éjjel is-cicifüggő. És ekkor jutott eszembe, hogy az anyatej vajon nem károsítja a fogat- szóval ez a komplett történet.
Ezek szerint nem olvastad, hogy TEJALLERGIÁS.
Zsömlét kap. Főzeléket nemigen szereti, alig eszik belőle.
Nem mindegy, hogy a tej melyik összetevőjére allergiás a pici. Ha ugyanis a tejcukorra, akkor savanyított formában (sajt, túró, joghurt) kaphat tejterméket a gyerkőc, mert ezekben a tejcukor átalakult már. Ha azonban a tej fehérjére érzékeny, akkor valóban tartózkodni kell mindennemű tejterméktől.
A húst célszerű pl. úgy elkészíteni, hogy egyben megfőzöl pl egy csirkemellet, jó sok zöldséggel, zöldfűszerekkel, minimális sóval, aztán ledarálod, leturmixolod, jégkockatartóba helyezed és a forró főzelékbe, vagy levesbe egy vagy két kockát belepottyantasz. Így nem kell állandóan húst főzőcskézned és a főzelék vagy a leves is ehetővé hűl. Aztán adhatsz pecsenyezsíros kenyeret is a lurkónak paradicsommal, paprikával.
Bátran használd az ízeket, puskázz a bébiételes üvegekről, vegyél babaszakácskönyvet és ne ess kétségbe. Nem minden gyerek tankönyvi példa, ha úgy érzed, nyugodtan eltérhetsz - persze megfelelő kontrollal - a megszokottól.
Kapott joghurtott, túrókrémet (üveges formában is), csirkemellsonkát...-vörös kiütéses, foltos, ekcéma szerű lesz egyből az arca napokig.
Én kezdetek óta nem ehetek tejtermékeket, mert már újszülött korban kiderült, hogy allergiás. 8-10x híg, bűzös széklete volt.
Ezért kap Sinlacot.
Nagyon nehéz így etetni, hogy alig ehet párféle ételt.
Itt nem az éhség, hanem a cicifüggőség a baj.
Nekem is tejallergiások a gyerekeim (3 db), a 10 hónapos ezért az alábbiakat eszi: regel szopi, 11-kor főzelék, 2-kor szopi, 5-kor sinlacos gyümölcs, vagy pl. 1 banán, vagy 1 fél sütőtök megsütve. Este 8-kor szopi. És alvás. Reggel 7-8 közt kel. 3 hónapos korától átalussza mindegyik az éjszakát, akkor persze mind még csak anyatejes volt.
Nem éhes, nem szomjas. Az összes innivalója az anyatejen kívül a rendes kaják után kapott (aza napi kétszer) fél-fél deci víz.
És mindegyik gyerekem így kajált, szóval kizárt, hogy a tiéd éhes, vagy szomjas lenne, egyszerűen rossz megszokás. Viszont nem tudom, hogy kell leszoktatni rőla.
Cukros teát (pontosabban mézes) csak 1,5 éves kora körül kapott, addig gyógyszertári cukrot tettem max. bele, vagy inkább semmit. És tea helyett inkább vízet kapott.
Kedves 9:53-as.
Igen, úgy tűnik, hogy én többször etetem a fiamat és igen cicifüggő.
Ő 4x eszik egy nap.
9-kor: gabonás, rizses gyümölcs- kb 3/4 babakajás üvegnyi
13-kor: főzelék, utána zsömle - kb 3/4 babakajás üvegnyi
16-kor: gyümölcs
19-kor: sinlac gyümölccsel
21-kor: közvetlen lefekvéskor még megpróbálok egy kis gyümölcsöt adni neki, épp azért, hogy éjjel ne keljen fel
Mégis kel.
Egy éjszaka adtam neki gyümölcsteát (bolti üvegeset természetes cukorral) és amikor megitta: 125 ml-t - átaludta az éjjelt, de amikor vizet adtam - pár korty után elutasította, és sírt tovább, majd óránként sírt.
Szerintetek ilyen bolti teát se adjak éjjel cici helyett? Annyira tanácstalan vagyok.
A fogát is féltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!