Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet hogy nem szabadott...

Lehet hogy nem szabadott volna tejfölt adnom 8hós babámnak?

Figyelt kérdés

Natur joghurtot kapott már két hete, nem volt semmi baja tőle. Elfogyott és nem volt a boltban így tejfölt kevertem két nap is a főzelékébe és lett két pirosas száraz folt az arcán. (pirospozsgás)

Ha ez tejallergia akkor lehet hogy tejfölt nem szabadna még neki adnom? De joghurtot adhatok neki vajon? Vagy most hanyagoljam kicsit?

2013. dec. 1. 09:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Voltatok kinn az utcán nagyon hidegben? Mert a folt nekem inkább "hideg kiütés"-nek tűnik. A kisfiamnak is megjelenik minden hidegebb időben, popsikrémmel kenegetem. (Az öcsémnek még kamaszként is kijött, főleg a szemhéján, neki speckó krém kellett.)

Ha allergiás lenne a tejre/tejtermékre, az már az anyatej fogyasztásánál is jelentkezett volna (ha fogyasztottál tejtermékeket.) Ha a joghurt nem hozott ki nála semmit, szerintem a tejföllel sincs gond.

2013. dec. 1. 09:33
 2/5 anonim ***** válasza:
9 hs mult a lanyom es ugyanez van...en is azt hottem h allergia. De mondta a vedono h a hidehtol lehet inkabb. Megfigyeltem en is es tenyleg olyankor jon ki. Nekem os eszik mar mindenfele tejtermeket es eddig nem voltak gondok csak miota valoban hideg van. :-) olyan tole mintha ki lene pattogva pirosan. Nekem a melegtol is nyaron kipttogott. Ilyen fajtak. :-)
2013. dec. 1. 09:51
 3/5 A kérdező kommentje:

Először énis a hidegre gondoltam de egyik nap beléptem egy fórumra ahol ezt tárgyalták hogy nem biztos hogy a hideg miatt pirosodott ki a baba arca hanem lehet tejallergia is.

Kisfiamnak pici kora óta van ilyenje, kenegetem pár napig és el is szokott múlni. Csak a fórum miatt ijedtem meg és most nem tudom hogy mivan...

2013. dec. 1. 10:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha tej allergiája lenne, akkor az már a joghurtnál is kijött volna. Bár tény, hogy a tejföl elég zsíros tejtermék. De ha valaki tejallergiás, akkor mindenféle tejterméknél gond van.
2013. dec. 1. 10:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Na ezért nem jó mindenhonnan össze-visszaságot olvasgatni :D

Amúgy ha allergia lenne azt már gondolom 7 hónap alatt a gyerekorvos is észrevette volna. De legközelebb említsd meg neki a témát és ő majd elmagyaráz mindent.

2013. dec. 1. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!