Vennétek újszülött babátoknak használt kókusz matracot?
Nem vennék.Kaptunk szivacsot,de gusztustalan volt,így vetettem újat.
És most karácsonyra a dédijéhez is kap kiságyat és abba is az volt a feltételem,hogy a matrac új legyen,akármiből is van.Nem tenném bele a kicsit más gyerekének a hányásos,bukásos,pisis,kakis,nyálas matracába.De ha lenne gyerekem még,az is újat kapna.
Vírus nem telepszik meg semmilyen matracban, meg baci sem igazán. Maximum gomba...
Amúgy itt az oldalon is többektől olvastam, hogy lapos lett a pici babája feje a kókusztól, és amikor szivacsra cserélte akkor kezdett vissza formálódni lassan, de ne legyen igaz!
Senkinek nem kívánom ezt!
korábbi válaszoló
Mindhárom gyerekem ugyanazon a kókuszmatracon feküdt kb 1-1,5 éves korig.
Mindegyik gyerekem él és egészséges és a matrac is köszöni szépen jól van. Nem büdös, nincs elformázva, semmi baja.
Ja igen, és örökölt matracról van szó.
Nekünk is nagyon sok használt holmija van a babának.
Ezzel sem lenne baj, hogy használt lenne ha ismerőstől kapnánk.
De egy vadidegentől félek elhozni. Főleg úgy, hogy tisztítani sem tudom pontosan, hogyan lehetne.
Így sz
Nálunk kicsit több, mint két évig használta a fiam a kókuszmatracot. Nincs kifeküdve, mert minden ágynemű cserénél forgattuk.
Viszont a születendő babának újat veszünk. A régi lekerült a nagyihoz, az utazó ágyba tökéletes a nagyobbnak, így legalább azt nem kell hurcolnunk.
Nekem a matrac intim dolog, magamnak sem vennék használt matracos ágyat. Ráadásul, ha használt, nem tudom róla, hogyan használták, mennyire, hányszor lett balesetes, hogyan, mivel tisztították, hogyan tárolták...Lehet, hogy a huzat patyolat tiszta, de a kókuszrostok és a huzat között van egy vékony fedőréteg, az pedig tud gombásodni.
Akkor ezen az elven a 2. 3. gyerek se használja az első kókuszmatracát.
Ha megbízható helyről be tudod szerezni, akkor miért is ne. De ha ellenérzésed van, akkor ne vedd meg a használtat. Emellé felesleges ideológiát gyártani, nem tetszik, nem tetszik, teljesen mindegy, hogy ez ésszerű-e. Az ember nem mindig észérvek alapján dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!