Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindig be kell kenni a baba...

Mindig be kell kenni a baba popsiját tisztába tételkor, vagy, csak ha piros, vagy bekakilt?

Figyelt kérdés
2013. nov. 27. 12:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat
2013. nov. 27. 13:41
 12/15 anonim ***** válasza:
25%
Én eddig egyszer kentem be a babám popsiját, amikor picit piros volt. Nálunk a kórházban is azt mondták, illetve a gyerekorvosunk és a védőnőnk is, hogyha nincs gond, akkor nem kell kenegetni. Én most meglepődtem, hogy ilyen gyakran kellene bekenni és elbizonytalanodtam, hogy jól csinálom-e.
2013. nov. 27. 13:56
 13/15 anonim ***** válasza:

Tul. képpen rád van bízva. Én az elején mindig kentem. Később már csak kaki után (kb 1, 1,5 éves kor), aztán meg akkor, ha kezdett pirosodni a feneke.

Igazából ha belegondolsz, a popsikrémek összetevői nem 100%-ban természetes anyagok. Én úgy vagyok ezzel, hogy ha lehet, ezekből minél kevesebbet próbálok bejuttatni a gyerek szervezetébe, mert aztán meg küzdhetünk a mindenféle allergiával. Amúgy is ekcémás.

Ráadásul úgy tudom, hogy ha egy krémet huzamosabb ideig használunk, megszokja a bőr.

Mindenesetre egy picibabáét szerintem érdemes mindig kenni. Nekik még nagyon könnyen kimarja a feneküket a pelus tartalma, és sűrűn is végzik a dolgukat.

2013. nov. 27. 14:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Amúgy off, de az összes popsikrémen rajt van, hogy vékony rétegben kenjük, hogy beigya a bababőr. Nem vastagon.
2013. nov. 27. 14:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Minden tisztába tételkor bekenem, de nem mindig ugyanazzal a krémmel. Ha nem piros a bőre, akkor cink-oxidos védőkrémmel kenem be, aminek az a célja, hogy megelőzze a kipirosodást.

Ha mégis kipirosodik, akkor hámosító kenőccsel kenem (neogranormon vagy sudocrem).

Szerintem nem baj, ha nagyobb babánál nem mindig van bekenve, ha nem piros és nem érzékeny a bőre. Az én babámé elég érzékeny, ezért kenegetem mindig. Az viszont szerintem elég gáz, amikor valaki le se törölgeti a babát, csak simán ráadja a tiszta pelenkát a pisis popsijára.

2013. nov. 28. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!