Mindig be kell kenni a baba popsiját tisztába tételkor, vagy, csak ha piros, vagy bekakilt?
Tul. képpen rád van bízva. Én az elején mindig kentem. Később már csak kaki után (kb 1, 1,5 éves kor), aztán meg akkor, ha kezdett pirosodni a feneke.
Igazából ha belegondolsz, a popsikrémek összetevői nem 100%-ban természetes anyagok. Én úgy vagyok ezzel, hogy ha lehet, ezekből minél kevesebbet próbálok bejuttatni a gyerek szervezetébe, mert aztán meg küzdhetünk a mindenféle allergiával. Amúgy is ekcémás.
Ráadásul úgy tudom, hogy ha egy krémet huzamosabb ideig használunk, megszokja a bőr.
Mindenesetre egy picibabáét szerintem érdemes mindig kenni. Nekik még nagyon könnyen kimarja a feneküket a pelus tartalma, és sűrűn is végzik a dolgukat.
Minden tisztába tételkor bekenem, de nem mindig ugyanazzal a krémmel. Ha nem piros a bőre, akkor cink-oxidos védőkrémmel kenem be, aminek az a célja, hogy megelőzze a kipirosodást.
Ha mégis kipirosodik, akkor hámosító kenőccsel kenem (neogranormon vagy sudocrem).
Szerintem nem baj, ha nagyobb babánál nem mindig van bekenve, ha nem piros és nem érzékeny a bőre. Az én babámé elég érzékeny, ezért kenegetem mindig. Az viszont szerintem elég gáz, amikor valaki le se törölgeti a babát, csak simán ráadja a tiszta pelenkát a pisis popsijára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!