Minden babánál van 2 hetes és 6 hetes növekedési ugrás? Vagy van olyan anyuka aki szinte észre sem vette ezt az időszakot?
Szerintem nem törvényszerű, hogy minden babánál KELL lennie ilyennek, illetve pont ekkor is történik.
Én nem emlékszem arra, hogy az első 6-8 hétben lényes változások lettek volna a kisfiam fejlődésében.
Ezt a növekedési ugrás teóriát most nagyon felkapott doog hangoztatni, de - ugyanúgy, mint más elméleteknél- számos támogatója és ellenzője is van.
Valószínűleg inkább egy ÁTLAGról lehet szó, szakemberek megfigyeléseiről, amiből az következik, hogy a gyermekek NAGY TÖBBSÉGÉNÉL ÁLTALÁBAN ilyenkor zajlanak le jobban észlelhető változások.
...és mint minden átlag magában hordozza azt is, hogy bizonyos %-a a csecsemőknek ettől felfelé vagy lefelé eltér- ezen belül is nasgyobb részük a normalitás határán belül, kisebb részük pedig azért, mert a háttérben valamilyen diszfunkció (betegség, rendellenesség stb.) van.
Szerintem legfeljebb támpontnak jók az ilyen ismeretek- de bestresszelni azért, mert a babánkkal nem pontosan úgy történik minden, mint ami a kiskönyvben van megírva nem érdemes.
Egészséges gyerekek esetében a fejlődés üteme nagyon egyedi és eltérő lehet, később inkább behozzák egymást.
Minden jót: egy ovis kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!