Mit kezdjek azzal, ha a babasírás miatt felforr az
agyvizem?
Figyelt kérdés
Világéletemben nem bírtam elviselni a babasírást. Az oákolással semmi bajom, de amikor begerjednek, és éles, rekedtes, remegős hangon ordítanak, mint akit nyúznak (mondjuk fürdetéskor), akkor ahelyett, hogy elöntenének az "anyai érzések", az agyamat önti el a vér, és teljesen felmegy a pumpám, szét tudnék ütni valamit (nem a babát). Le akarom küzdeni ezt az érzést, mert a begerjedős bőgést egy ideig úgyse tudom kiküszöbölni.
Ez a zenehallgatós jó ötlet, köszi! A füldugó ugyanis nem elég. Igen, bedugom a fülem fürdetés közben, ez van sajna, máskülönben belefojtanám magam abba az ujjnyi vízbe. Teszek fel fejhallgatót ma este, és meglátom, mi lesz. Max. ritmusra fürdetek.
Ismerős az érzés, nálam is ez van mikor pl. indulnánk sétálni, csak 5 perc kéne, amíg én is elkészülök, de azt végigordítja, ilyenkor nekem is szétrobban a fejem. Azt olvastam, hogy ez szándékosan van így, mert ha nyugodtan tűrnénk az ordítást, akkor semmi nem ösztönözne arra, hogy segítsünk a babán, amikor tényleg baj van.
Nem tudom mennyi idős a babád, de nálunk a fürdetést azóta imádja a baba, hogy fürdetőszéket is rakunk a kiskádba (3 hetes kora óta), amíg kézbe tartottam addig nálunk is volt sírás, mert úgy félt.
2013. nov. 21. 09:21
14/32 A kérdező kommentje:
Köszi! Egy hónapos. Igyekeztem a lehető legrövidebbre redukálni a fürdésidőt, hogy ne vörösödjön bele szegény annyira az üvöltésbe. Lehet, fontolóra veszem ezt a kütyüt. Ja, a másik, hogy fürdés után ugyebár először hasra fektetve törlöm, bekenegetem, masszírozom, totál ellazul, aztán jön a hanyatt fordítás. Na basszus... Kábé mint a hajókürt, olyan hangerőt produkál azonnal és bíborszínű fejjel. Nem beszélve arról, hogy az egész gyerek feje egyetlen hatalmas száj.
2013. nov. 21. 09:35
15/32 anonim válasza:
Nincs ezzel semmi baj, vannak napok, amikor én is nehezebben viselem a sírást- hisztit, akkor én is érzem úgy, ahogy te.
Szerintem nálad még a hormonok is dolgoznak ezerrel...én legalábbis 1 hó-s babánál teljesen meg voltam zakkanva is anno :)
Ez van....kinövik majd.
Ezektől az "Úristenezős " meg "remélem nincs gyereked" válaszolóktól én is rosszul vagyok, ne foglalkozz velük, nem segítő jellegű a hozzászólásuk. Ilyenkor támogatás kellene, szégyelljék magukat!
2013. nov. 21. 10:02
16/32 anonim válasza:
Biztos rossz èrzès pròbàld ki a füldugòs zenès mòdszert, illetve szerintem utàna kellene jàrnod mi miatt van ez....
ên is utàlom ha sìr a babàm mert rossz neki, de nem idegesìt....
2013. nov. 21. 10:19
17/32 anonim válasza:
B6 vitamin. Jó hatással van az idegrendszerre is.
Próbáld úgy fürdetni a babát, hogy ne ordítson. Ha hason szeret, akkor hason. Nem kell hanyatt fordítani. Vagy talán fázik, melegebb helyiségben kellene fürdetni. Nálunk az vált be az ordítás ellen.
2013. nov. 21. 10:22
18/32 anonim válasza:
Homeopátia, pulsatilla ;)
2013. nov. 21. 10:33
19/32 anonim válasza:
Van olyan, hogy valaki érzékeny a babasírásra.. hallottam már olyat, ahol az apuka nem bírta. De nem "hisztiből".. nagyon akartak a feleségével kisbabát, aztán amikor megszületett, egyfolytában sír, apuka meg a falat kaparta. Ő orvoshoz is ment, hogy miért van ez. Van egy bizonyos frekvenciája a hangnak, ami annyira irritálja az idegrendszerét, hogy fejfájást kap. Nem tudom, Nálad is ez van-e.. mindenesetre most ez így talán fura, de próbálkozz a jógával, hallgass "csilláút" zenéket :) használni fog, ha hiszel benne, hogy használni fog :)
2013. nov. 21. 11:24
20/32 A kérdező kommentje:
Igen, talán a frekvenciája zavar, nem bírom a túl magas és erőteljes hangokat. Nem is tudom, miért nem tud inkább döngeni, mint egy kapu a viharban, vagy ilyesmi. Kipróbálom a zenés-füldugós módszert, az biztos. Na azért a falhoz kenés nem jut eszembe, de én is érzem, hogy amikor már percek óta recseg az agyamban a hang, erősebben fogom a babát, mint előtte. Persze elhajítani nem fogom, de sokszor érzem, hogy közeledek a tűrőképességem határához, és robbanni fogok. Szerintem akkor ordítanék egy nagyot, vagy ilyesmi, aztán kirohannék a hidegbe. Nem fogom bántani a babát, ne aggódjon senki, eszem ágában sincs. Annál épelméjűbbnek tartom magam. Csak van egy defektem, és irritálnak az erős, éles zajok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!