Akinek nincs légzésfigyelője! -észre lehetne venni, ha egy baba nem kap levegőt?
Nem tudsz minden pillanatban figyelni a gyerekre. Elég, ha rosszkor hagysz ki 5 percet. A légzésfigyelő lényege az, hogy jelezzen, ha kimarad a légzés. Sokszor az is használ, ha felébreszted a babát, mert akkor már vesz levegőt. Sok bébiőrhöz van kupon, amivel elmehetsz kedvezményesen elsősegély tanfolyamra. Azt pedig nem is értem, hogy a terhesgondozásnak miért nem része a kisgyermek- és csecsemő elsősegély tanfolyam.
Nincs bennük túlélési ösztön, a bölcsőhalál nem egy stresszhelyzet, simán elfelejt csak levegőt venni a pici. Alszik, nem tud rá figyelni.
Nekünk sem volt légzésfigyelőnk, első gyerek, állandóan nézegettem, hogy vesz-e levegőt, de ez inkább csak a saját megnyugtatásomra. Köv. babánál az első ez lesz, amit beszerzek. Elsősegély tanfolyamra pedig már régóta készülök.
nálunk védőnő szervezett egy órát, amikor kijött egy mentőorvos és elmondta a lényeget, meg láttunk róla kisfilmet. Amúgy az ingyenes felicitas füzetben is benne van (habár nem rémlik, hogy az újszülöttesben vagy a 6 hónapos utániban?) a lényeg.
Nekünk van légzésfigyelőnk, engem nagyon megnyugtatott. igaz, volt hogy bejelzett, de csak azért, mert lemászott a baba az ágy szélére és nem érzékelte :)
Hát nem tudom,hogy ki az, aki minden levegővételére tud a csecsemőnek figyelni, de én a 4. kialvatlan éjszaka után, úgy aludtam,hogy bombát is robbanthattak volna mellettem. Nekem biztonságot nyújtott a légzésfigyelő!
A kórházban elkaptam egy gyerekorvost és egy csomag kávéért, megmutatta,hogy mit tegyek, ha leáll a légzése. Kb. fél óra volt! Nem mondom,hogy tökéletesített technika, de több,mint a semmi!
legzesfigyelo semmit nem er ha nem tudsz rendessen ujraeleszteni.
Olyan albiztonsag hu de jo hogy van majd jelez.Es ha jeelez mit csinalsz??
meg egy nagy korhazban is evente 2-3 van ujszulott csecsemo ujraeleszto trening pedig ott aztan van sok baba.
Gondolod egy anyuka kepzes nelkul barmit is tud tenni?? Amire a mento kier mar nincs ra szugseg.
Az a legzes ami beindul pusztan a felebresztesre az nem volt gond valoszinuleg magatol is felebredt volna a baba.
En nem ajanlom csak marketing uzlet a dolog ha nem vesze nem vagy jo anya megprobaljak eladni a gyereked egeszseget.
Akinek kell figyelo azok a koraszulott babak ill beteg rendellenessegel szuletett babak.
Egy egeszseges csecsemo ha betartod a szabalyokat
-anyatej
-szigoru napi ritmus
-semmi utazas
-fustmentes kornyezet
-max 18 huvos szellos halo
- paplan parna tilos konnyu gyapju vagy mas termeszetes takaro
-jol szellozo matrac
-az elso 6 honap a szulok szobajaban
stb
nem lesz semmi baj nem tulaggodni a dologot hiszen tobb nemzedek lett felnott legzesfigyelo nelkul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!