Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kikeszit idegileg, hogy...

Kikeszit idegileg, hogy nyugtassam magam hogy ne kattanjak be?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kislanyom 2 het mulva 1 eves es az elmult hetekben kezdett nagyon bedurvulni. Meg nem is jar, csak kapaszkodik de mar mindent szettort a nappaliban , egyszeruen nem tudok leulni sem vagy elmenni nyugodtan wc-re mert borul minden. Ujabban a TV-t tamadja...

Sajnos nincs most hirtelen ugy penzunk,hogy teljesen atrendezzunk mindent. Mar igyis szinte ures a nappali mert mindent atvittunk a masik szobakba... A telefonom is szettorte, total karossa. A javitas egy vagyonba kerul szoval jelenleg telefonom sincs...

Egyszeruen nem birom mar ezt nyugodtan , gyakran kiabalok es olyan fejfajasok szoktak ramtorni,hogy rendesen szedulok es erzem , hogy megy felfele a vernyomasom...

En alapbol nem vagyok egy ideges tipus, sosem kiabaltam meg a sajat hangom is szokatlan mikor tenyleg ugy kiakadok de mar nem tudom ezt nyugotan kekzelni. Hiperaktiv es soha nincs csondben, soha... negykezlab szalad es ordit mint egy orult. Egesz nap... Neha mar csak zug a fejem es le kell hogy fekudjek vagy uljek. Hogy kezeljem ezt? Nem akarom , hogy igy teljenek a napjaink hogy minden nap csak kiabalok meg idegeskedek mert ez tonkre fog tenni engem is meg ot is. Segitsetek :(

2013. nov. 19. 19:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

szia, hogy közbeszóljak...igen normális, csak kvázi te is agresszívan lépsz fel, ahogyan a te szüleid tették. ezt hívják annak, amikor egy nevelési stílus átöröklődik. Pszichológus vagyok, megerősíthetem, hogy a fizikai bántalmazás nem vezet sokra: ugyan elveszi a kedvét a gyermeknek bizonyos cselekedetektől, de félelmet is generál benne és egyúttal "elősegíted", hogy majd ő is hasonlóan járjon el tiltásokat illetően. Ne lepődj meg ha a gyermeked közösségben majd rácsap arra, aki esetleg ugyanazt a játékot szeretné, amit ő. A gyerekek legfőképpen utánzással tanulnak, de ezt gondolom minden anyuka tudja, hiszen tapasztaljuk nap mint nap, hogy milyen gyorsan tanulnak tőlünk, ugyanazt teszik mint mi: telefonáást imitálnak, evőszközzel szeretnének enni...stb. Valóban mindenki maga dönti el, hogyan neveli a kicsijét, azonban érdemes egyik-másik "módszernek" utánanézni, hogy utólag ne bánjuk meg amit választottunk.

Kedves Kérdezőnek is azt javaslom, hogy próbálj arra gondolni, mennyire pici még a gyermeked és mennyire nem érti még a körülötte lévő világot. Szüksége van arra, hogy felfedezze a világot, ezt kell biztosítanunk számukra. Nem szándékosan teszi tönkre a telefonodat és egyéb tárgyakat a lakásban. Te igyekezz eltenni ezeket előle, hiszen ő még nem érti ezeket az összefüggéseket. Élvezd a gyermeket tudatára ébredését, ne hagyd hogy érzelmileg ezekbe belekeverdj: ő még csak egy kisgyermek-nem felnőtt ésszel rendelkezik!

2013. nov. 20. 22:46
 12/12 sanya0020 válasza:
Hali
jan. 28. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!