Milyen gyakran szívjátok orrsziporszival a gyerkőcötök orrát? Naponta hányszor? Mikorra tanulnak meg kb orrot fújni?
Ha nincs megfázva akkor minek szívod neki???
A lányom 11 hónapos, utoljára 6 hetes korában szívtam neki.
A "száraz" ha kis mennyiségű, akkor kiesik magától. Nem kell vele foglalkozni.
Ha eltömítené az egész orrot, akkor kell befújni sós vizes oldatot, várni picit, hogy fellazuljon, és akkor leszívni. De ha ennyire sok van, akkor általában már amúgy is beteg a gyerek, és ez leginkább csak a reggeli állapot, amikor begyűlik és beszárad a cucc.
Csak indokolt esetben kell szívni.
Ha vizes lé folyik, akkor lehet szívogatni, bár én olyankor van, hogy csak törlöm a gyerekeimnek.
3 gyerekes anyuka
A száraz taknyot kimosom neki vízzel, picit megnedvesítem a nóziját, és ki is jön. Vagy magától kijön, ahogy pancsol a gyerek. 1 éves volt, mikor középfül gyulladása lett, mert nem jött ki a váladék a nózijából. Akkor kórházban kiszívták neki, és én is próbálkoztam itthon. Azóta sem használtuk a porszívót, soha. Maximum tengervizes orrsprayvel próbálkoztam.
Most 2 éves, ha mondom neki, hogy fújja, akkor szokott fújni egy picit a nózijával. De ez azért még messze van a normális orrfújástól. Szerencsére nem beteges, vagy náthás típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!