Hogyan eteted Ciciből nagyon mohó babád? Hogy ne nyeljen annyi levegőt?
Ne pelenkázád át, majd csak etetés után.
Nem kötelező etetés előtt pelenkázni!
Az én barátnőm babája ugyanezt csinálja. Ő arra szokott rá, hogy csak fekve szoptatja a picit, azóta csak az első pár percet habzsolja, és nagyon hamar megnyugszik. Pelenkázni persze, hogy muszáj - evés után jól felkavarodik a gyomra és folyik a tej a szájából.
Még mindig jobb, hogy ettől fáj a pocija, mint a tápszertől :) ha már muszáj, hogy hasfájós legyen!
kajcsi után pelenkázd, mikor már megvolt a rotyi is... :) majd kitapasztalod mondjuk, de evés után jobb tisztába tenni :)
amúgy nem szabad megvárakoztatni őkelmét, mert még mohóbb lesz :)
hanyatt fekve próbáltad szoptatni? nagyon aranyos, vicces póz ám! :) persze ciciméret is, meg "strapabírás" is számít, főleg az elején, de érdemes kipróbálni, mert ha spriccel a tejci, akkor össze-vissza nyel, és akkor pocakfeszülés lehet a levegőtől.
amúgy ha jól kapja be, akkor nem feltétlen megy le levegő a tej spricceléstől, max. "röfög" szopizásnál - az én babám pl. ezt csinálta.
amikor a babcim 2 hós lett, akkor már jelezte a levegőt, tekeregni és "panaszkodni" kezdett a cicin, ilyenkor felvettem és megbüfiztettem. ha sírva fakadt ilyenkor a kis mohó, megbeszéltem vele, hogy visszakapja a tzi-tzit, nyugi, csak jót akarok neki.
hidd el,lehet beszélni a babák fejével! azért mert kicsik, még az anyák kérését megértik ám a maguk módján! mikor felébred, és követel, mond neki kedvesen, türelmesen, hogy "tuudom, tudoom, éhes vagy picikém, anuci igyekszik is, kaapod a finom cicit, legyél türelmes kicsim" :)
mondják, hogy le kell fejni egy kicsit. én nem fejtem, egy idő után beállt a tej, és nem spriccelt (nem csepegett) de ehhez az igény szerinti szoptatás minden egyes követelményét betartottam. (első pisszenésre kapta a cicit a baba, ennyi. meg amúgy nem találgattam sokat, hogy mi kell neki, kapta a cicit, nem számított az se, hogy 30 perc telt csak el az előző kaja óta. be is jött, nagyon pöpec így 6 hónapra nálunk minden. csak pufi a gyerek, de az meg egy anyának öröm, nem?) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!