Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan eteted Ciciből nagyon...

Hogyan eteted Ciciből nagyon mohó babád? Hogy ne nyeljen annyi levegőt?

Figyelt kérdés
Nagyon jó baba de amint felébred 4óra alvás után ordít egyből a kajáért, pedig pelenkázni muszáj ugye, és aztán habzsol ami ugye hasfájást idéz elő... tapasztalatok? tippek?
2013. nov. 17. 10:30
 1/8 A kérdező kommentje:
kiprobáltam már sokmindent, adok neki picit , de akkor még mérgesebb ha elveszem tőle...2hós amúgy
2013. nov. 17. 10:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne pelenkázád át, majd csak etetés után.

Nem kötelező etetés előtt pelenkázni!

2013. nov. 17. 10:40
 3/8 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk is előfordul, és nem tudok vele mit csinálni. Ha elveszem picit, csak még jobban habzsol. Úgyhogy inkább próbálom simogatni, és megnyugtatni, hogy nyugi, nem veszem el, van ideje, nyugodtan szopizzon, próbálom úgy mozdítani a cicit, hogy minél kevesebb levegő jusson be mellette, de persze hiába. Utána alaposan megbüfiztetem, és adok neki pár korty köményes kamillateát.
2013. nov. 17. 10:43
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Az én barátnőm babája ugyanezt csinálja. Ő arra szokott rá, hogy csak fekve szoptatja a picit, azóta csak az első pár percet habzsolja, és nagyon hamar megnyugszik. Pelenkázni persze, hogy muszáj - evés után jól felkavarodik a gyomra és folyik a tej a szájából.

Még mindig jobb, hogy ettől fáj a pocija, mint a tápszertől :) ha már muszáj, hogy hasfájós legyen!

2013. nov. 17. 10:48
 5/8 A kérdező kommentje:
igen előtte pelázom, hisz aztán meg bukik ha forgatom... én is fekve szoptatom, de az első pár korty után hallom h zuborog a levegő bennt , olyankor büfi gyorsan , de jaj olyan ordítás van h aztán ugyanugy nyeli a levegőt.... amúgy szépen eszik ha lenyugszik, sajnos ez van,pedig sokszor a végén 4-5öt is büfizik de ami a tej alatt van az már benn ragad ügye és poci fájás nem sokáig kb fél ora múlva pukizik...
2013. nov. 17. 11:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

kajcsi után pelenkázd, mikor már megvolt a rotyi is... :) majd kitapasztalod mondjuk, de evés után jobb tisztába tenni :)

amúgy nem szabad megvárakoztatni őkelmét, mert még mohóbb lesz :)

hanyatt fekve próbáltad szoptatni? nagyon aranyos, vicces póz ám! :) persze ciciméret is, meg "strapabírás" is számít, főleg az elején, de érdemes kipróbálni, mert ha spriccel a tejci, akkor össze-vissza nyel, és akkor pocakfeszülés lehet a levegőtől.

amúgy ha jól kapja be, akkor nem feltétlen megy le levegő a tej spricceléstől, max. "röfög" szopizásnál - az én babám pl. ezt csinálta.

amikor a babcim 2 hós lett, akkor már jelezte a levegőt, tekeregni és "panaszkodni" kezdett a cicin, ilyenkor felvettem és megbüfiztettem. ha sírva fakadt ilyenkor a kis mohó, megbeszéltem vele, hogy visszakapja a tzi-tzit, nyugi, csak jót akarok neki.

hidd el,lehet beszélni a babák fejével! azért mert kicsik, még az anyák kérését megértik ám a maguk módján! mikor felébred, és követel, mond neki kedvesen, türelmesen, hogy "tuudom, tudoom, éhes vagy picikém, anuci igyekszik is, kaapod a finom cicit, legyél türelmes kicsim" :)

mondják, hogy le kell fejni egy kicsit. én nem fejtem, egy idő után beállt a tej, és nem spriccelt (nem csepegett) de ehhez az igény szerinti szoptatás minden egyes követelményét betartottam. (első pisszenésre kapta a cicit a baba, ennyi. meg amúgy nem találgattam sokat, hogy mi kell neki, kapta a cicit, nem számított az se, hogy 30 perc telt csak el az előző kaja óta. be is jött, nagyon pöpec így 6 hónapra nálunk minden. csak pufi a gyerek, de az meg egy anyának öröm, nem?) :)

2013. nov. 17. 11:21
 7/8 A kérdező kommentje:
utolsó megfogadom a tanácsod kipróbálom, már nyöszörög azt hiszem kel ... rohanok!
2013. nov. 17. 11:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom extrém módon bukott, de soha nem pelenkáztam evés előtt, mindig utána, csak óvatosan, és úgy, hogy döntve volt a pici teste kb. 45 fokban. Így nem bukott, nem habzsolt, és megoldódott. :) Gyerekgyógyász barátunk javasolta, bevált. :)
2013. nov. 17. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!