Milyen tortát vettetek, vagy csináltatok az egy éves szülinapjára a babátoknak?
Saját készítésű volt.
Piskóta, közte gesztenye krém és gesztenyével volt kívül is bekenve.
Egyszerű volt de finom, és a Manócska is ehetett belőle.
Szió.Gergő 10-én lesz 1 éves, mi is gesztenyetortára gondoltunk, úgy csináltatjuk, mert macikásat akarunk.
Mackósajt a beceneve:)
Szia!
Én autós tortát csináltam neki marcipán bevonattal.
CSskis töltelékkel.
Szintén gesztenyés, én csináltam neki, itt a recept (azt hiszem mindmegettéről vettem):
Piskótát megsütöttem így:
5 tojás sárgája + 8 kanál cukor + 5 ek víz - kikeverni, amíg fehéredik a tojássárga + 10 kanál liszt + késhegynyi sütőpor - ezt hozzákeverni a tojáshoz. Utána lazán belekeverni az 5 tojásfehérjéből vert habot. Én egy 26 cm átmérőjű formában sütöttem 10 percig 200 fokon, aztán kb 30 percig 160 fokon. Amikor kihűlt, 3 részbe vágtam.
Töltelék:
2 csomag gesztenye massza
4 dl tejszín (hab)
1 ek zselatin por
A gesztenyemasszát áttörtem villával, hozzákevertem 2 dl tejszínt simán, majd a maradék 2 dl-t habbá vertem és azt is hozzáadtam. A zselatinport fél dl vízben felfőztem, és hozzákevertem a masszához. Meggylekvárral vékonyan megkentem a piskótát, rá a töltelék, arra megint piskóta, meggylekvár, töltelék, piskóta és kívülről is ezzel vontam be.
Itt egy kép is (nem túl szép, de csak az én művem :) ) :
kisfiam dec.30-án lesz egy éves.
én fogom csinálni a tortáját.
ez a gesztenyés fini lehet. lehet ennél maradok
Köszönöm szépen!
A képet és a receptet külön köszönöm:))
Nagyon szép lett!
A kisfiam 4-én lesz egy éves!
Addigra eldöntöm milyen legyen:)
Mégegyszer köszönöm
Receptes+képes válaszoló vagyok.
Örülök, hogy tetszett nektek a tortám :) Életem második tortája volt, izgultam, h sikerüljön, bár a recept szerencsére elég egyszerű. Egyébként a kis katicák+virágok+szív egy csomagban volt, a tescoban az édességpultnál (ahol a torták vannak) lehetett kapni.
Mindenkinek jó sütögetést és boldog szülinapot a Manóknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!