8 hónapos fiam még nem mondja, hogy dada, baba stb. ez nem baj? Mikor kell neki mondania?
A sógornőm nagyobbik lánya kb 1,5 éves korában kezdett el beszélni, vagyis inkább szavakat mormogni. Az egy évvel fiatalabb unokatestvére ugyanennyi idősen már egész mondatokban beszélt, mert a két kislány sokat volt együtt. De pl a nagylány 2 éves hugocskája még csak szavakat mond, ha nagyon udvarolnak neki, önszántából még semmit sem mond.
A te babád még csak 8 hónapos, szerintem ne aggódj. A saját ütemében fejlődik.
De jó, végre valakik, akiknek nem "beszél" 8 hónaposan a gyereke (mert itt szoktam olvasni, hogy minden picur már 6-7 hónaposan miket mond!), mert az enyém sem nagyon akar, hiába nagyon ügyes a mozgásban, már lépeget, de dumálni nem akar. Én egész nap beszélek hozzá, énekelek, mondókákat mondok, stb., ő mindent megért, gyorsan tanul, de nem mond semmit.
Bocs, hogy a kérdésedre válaszoljak, nincs olyan, hogy miket "kell" mondania, mert másképp fejlődik minden baba, de egy cipőben járunk, mert engem is nyugtalanít az általad feltett kérdés. Remélem hamarosan belendülnek a mi babáink is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!