Mennyire hasznos vagy káros a baba mindennapi fürdetése?
Sokszor és sok helyen olvasom, hogy a babákat csak heti 2-3 aldalommal szabad fürdetni, mert bőrük nagyon érzékeny, és egy csomó mellékhatása lehet. Pl.: bőr kiszáradás, börpír, pikkelyesség, magas fokú érzékenység.
Valóban így van ez? Ezek szerint amikor nem fürdetem meg, akkor csak a popsiját, és a hajlatokat mosom meg (kéz, ujjacskái közt, térd, könyök, hónaj, lábujjai, stb.)
Érdekelne, hogy hogy is van? Azok az anyukák is így csinálják, vagy máshogy, de hogyan?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egy érdeklődő 23 évs lány
Amikor picike volt csak 2 naponta fürdettem, a gyógyszertári babafürdető krémmel. Kb. 2 hónapos kora óta mindennap fürdik de nálunk nincs nagy pancsizás, kb. 5 percig van a vízben. Addig el is hül a víz valamennyire mert ugye kevéske vízben fürdik meg meg is unja. Olyan 6 hónapos korától használunk "bolti" baba habfürdőt. Eddig nem volt bőrproblémánk pedig nagyon fehér bőrű és szóltak is már az újszülött osztályon, hogy valószínűleg érzékeny bőrű lesz...de nem az...eddig.
9 hónapos.
Előző vagyok.
Az első hónapokban mindenképpen gyógyszertárit használj. Szerintem recept nélkül is kapsz.
én is fürdetem a fiamat minden nap, 1,5 éves.
naturlandos fürdetőkrémmel fürdettem sokáig, mostmár dm-es babylove-ot használunk. eleinte használtunk testápolót, pár hónapig, h hidratált legyen a bőre. azóta csak télen kenem az arcát fürdés után.
Nálunk 9 hónapos koráig mindennap fürdött, de 1 hónapja orvosi tanácsra csak 2-3 naponta és szigorúan gyógyszertári fürdetőkrémmel, úgy, hogy fürdés előtt bekenem a babát és a kádban a vízzel lemosom. Nagyon fehér és érzékeny bőrű a kisfiam. Úgy néz ki valamivel jobb lett a bőre.
Nekünk a bőrgyógyász javasolta, hogy fürdés előtt kenjem. A mosogatást hozta fel példának, hogy a meleg víz (mosogatószer nélkül is) az edényekről hogyan oldja a zsírt. Ugyanígy leoldja a bőr természetes felső zsírosabb rétegét is.
Egyébként több külföldi országban pl. Németországban is heti max. 3 fürdés az az orvosi ajánlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!