Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teljesen kétségbe vagyok...

Teljesen kétségbe vagyok esve. Mitől van az, hogy egész nap 37,8-37,9 a hője (végbélben) a 3,5 hónapos fiamnak és nagyon izzad pedig a lakásban csak 25-26 fok van?

Figyelt kérdés
Már vagy egy hónapja legalább ez megy, kínszenvedés minden ébren töltött óra, eszik, aztán láthatóan küzd, a büfizés nehezen megy, kakilni 3 naponta, de miután kakált is ugyanezt műveli. Megfeszíti magát. Az tény, hogy vízszintesben utál lenni, nade nem tarthatom egész nap karban. Most vagyok a tűrőképességem határán, sírok minden nap. Múlt héten azt mondta a doki, hogy a torka piros, de az anyatejtől majd rendbe jön. Lehet ekkora a hője az izgalomtől, mozgolódástól, megfeszüléstől? Egész nap nem fürdethetem hűtőfürdővel. Ki meg még annyira se viszem mert tombol a kánikula, úgy érzem beleőrülök a négy fal között lassan.
2008. júl. 9. 11:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Először is nyugodj meg. Azt tudod,hogy babáknál a végbélben mért hő-ből le kell vonni 0,5 fokot? Azt természetes, ha ezekután is kb 37,2-4 a hője. Az én kisfiam 5 hónapos és rendszresen mérek neki ilyet.

Ha úgy érzed hőemelkedése van nem szabad hűttő fürdöztetni, mert csak lázat csinálsz vele. Vidd kis a hűvösbe kicsit. most éppen fúj a szél. Egy kis husszú ujjúban jól el lesz és te is megnyugszol. Én inkább arról beszélnék az orvossal mit lehetne tenni,hogy tudjon kakilni. Az első fiammal ezen kínlódtunk sokat és a lázmérőn kívül nem igen segített semmi.

Hátha mára már vannak jobb módszerek.

2008. júl. 9. 12:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a válaszod! Igen, le szoktam vonni, csak még így is olyan soknak tűnik a 37,4-37,5, főleg nappal. A doki meg azt mondta ne aggódjak a kaki miatt, ez normális anyatejeseknél. Pedig próbáltam én már mindent: kamillatea, cukrosan, cukor nélkül, tornáztatás, hőmérőzés, kúp, nyilván az utóbbi kettő azonnali sikert hozott, de ez csak tüneti kezelés, rászokás a vége. Minden anyatejes anyuka azt mondja, tilos 6 hónapos korig bármi mást adni a gyereknek.... hát, nemtom, lehet az övéik nem szenvednek meg a 3-6 naponta kakilással...de mi igen sajna. És tök mindegy mit eszem, nem változik semmi. Azért próbálom magam összeszedni, de egyre nehezebb.
2008. júl. 9. 12:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 2,5 hónapos és mi is kaki gondokkal küzdünk, nekem a védőnő ajánlotta a hipp bébiitalból a sárgabarackosat. Két nap adtam neki 4-5 kiskanállal és nagyon hatásos volt mert a héten minden nap volt kakija, eddig pedig 6 napig sem bírt. semmi sem használt nála tea, lázmérő, maszírozás, szélcső csődöt mondott. És ne mondja nekem senki, hogy 6-7 napig normális ha nincs széklet, mikor már a 3. napon szenved a pici.
2008. júl. 9. 14:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Sziasztok! tényleg azt mondják,hogy nayatejes babáknál normális, mert,hogy mindent emésztenek. De az szerintem sem normális, hogy amikor meg van kinlódok. Talán a kérdező próbáld ki teis a hipp teá. Nem tudom ér -e majd valamit. Ha igen akkor talán azt kéne csiálni, hogy amikor ált kakilni szokott azon a napon adj neki, hogy könnyebb legyen. Vagyis ha 2-3 naponta akkor a második vagy harmadik nap.

Az igazság az,hogy dietetikusként én sem tudok jobbat. Mi is kinlódtunk az első babámmal. Majd belebolobndultam látni hogy szenved. mellé ráadásul hasfájós is volt.

A második kisfiam már nem ilyen most,hogy főzelékezünk már van amikor k2x is van.

Még egy gondolat, Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy amilyen nehezen kakilt picinek olyan nehezen kakil most is ha nem eszik elegendő rostot.

2008. júl. 9. 16:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a biztatást! Eleinte fájt neki ha kakál, ma már fel sem veszi, összegörnyed és kinyomja, majd várja, hogy tisztába tegyem. Engem inkább a hőmérséklete zavar. :(
2008. júl. 9. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!