Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Végbélben hogyan kell számolni...

Végbélben hogyan kell számolni a lázmérést babáknál?

Figyelt kérdés
2 hónapos, tegnap kaptunk oltást, és most 37.4-et mértem. Mikor kell kúpot adni?
2011. ápr. 23. 15:55
 1/5 anonim ***** válasza:

0,5-öt le kell vonni, ha popsiban méred!

Ha 37,4 volt popsiban, akkor az még csak 36,9 tehát nincs hőemelkedése.

2011. ápr. 23. 16:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy kúpot csak láz esetén (38 vagy afelett) kell adni. Ugyanis 37-38 közötti hőmérséklet, csak hőemelkedés, ami a szervezet normális védekező reakciója, pláne oltás esetén. Ezt nem szabad megszűntetni. A szervezet megemeli a hőmérsékletet, hogy le tudja győzni a kórokozókat, vírusokat, bacikat.. Így alakul ki a különféle betegségekkel szembeni immunitás.

üdv. :)

2011. ápr. 23. 16:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindkét válaszolóval egyetértek.

Egy kis hőemelkedés még nem gond, főleg ha közben jól elvan a babád. Kislányomnak épphogy volt egy kis hőemelkedése, de nem adtam neki kúpot, mert amúgy nem volt más tünete.

2011. ápr. 23. 16:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Ó, köszönöm szépen, megnyugodtam! :) De azért mérjem folyamatosan?
2011. ápr. 23. 16:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Oltás után, ha nincs láza, akkor is adni kell neki este lefekvéskor, hogy megelőzzük a lázat. Nekünk a védőnő mondta, s anyukám is így csinálta nálunk. Én este 36,5-őt mértem, s estére adtunk be neki.
2011. ápr. 23. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!